RIVER VALLEY

2015-03-08 @ 08:54:06 AUSSIE ASIA TOUR
Halloj!
Stoppet efter Taupo var River Valley, en liten håla med bara ett hostel där vi tog 0.0 bilder mest för att vi knappt gjorde något. Man kunde forsränna eller rida men vi sket i det, var ganska dyrt, och jag (F) vågade inte bada med min urinvägsinfektion. 

Det enda braiga med River Valley var att Nathalie i förbifarten nämnde för några andra svenskar att jag var sjuk - för en av dem hade haft urinvägsinfektion veckan innan och hade medicin kvar! Score!

Puss,
F

TAUPO

2015-03-08 @ 08:53:43 AUSSIE ASIA TOUR
Halloj!
Efter Rotorua bar det av till Taupo, med ett stopp i Redwood forest. Vi var förvånansvärt lite bakis och tog en promenad på en timme inne det bar av till Taupo. 


Väl i Taupo han vi knappt komma fram innan det var daga att......... *trumvirvel* HOPPA FALLSKÄRM!! Och herre vad häftigt det var! När vi kom dit gjorde vi en säkerhetsbriefing, satte på oss overaller och sele och hatt och allt var det var, sen satte vi oss i ett litet litet flygplan och åkte 15 000 feet upp i luften (ca 5km!). Jag hoppade först, och det instruktören gjorde var att han satte sig på kanten och så kändes det som han skulle rätta till sig, men då föll vi! Vi fick typ 65 sekunder av fritt fall, och det var så himla coolt för man var rädd i typ 3 sek sen kunde man hämta sig och fatta vad som hände. Efter att fallskärmen fällts ut hade vi ungefär 5 min ner till marken med FANTASTISK utsikt! Så himla, himla cool upplevelse!Dagen efter var det dags för Tongarira crossing, en 19.4 km lång hajk mellan två berg. Vi gick ungefär 1000m upp/ner och det var jooooobbigt men också sanslöst fint. Ett av bergen vi gick vid var Mt Doom i Sagan om ringen. Lång dag, men väldigt häftig 😊


Sen hade vi två dagar till i Taupo, men då fick jag (Felicia) urinvägsinfektion och halsfluss samtidigt så det enda som hände var väl mer eller mindre att jag låg i fosterställning i sängen, ringde och grät till mamma och tvingade Nathalie att köpa chocklad var tioende minut.... Haha

Puss och kram!
F

ROTORUA

2015-03-08 @ 08:51:15 AUSSIE ASIA TOUR
Halloj!
Dags att skriva om stoppet vi hade efter Waitomo - Rotorua. Rotorua är coolt på många sätt eftersom det finns supermycket geotermisk aktivitet där - vilket betyder att det ryker ur marken och annat spexigt. Tyvärr betyder det också att det STINKER sulfat, inte jordens mumsigaste doft om man säger så. 
På väg till Rotorua stannade vi på Hobbiton, kul för många men inte för mig (Felicia) pga har bara sett den allra sista Hobbit-filmen så är väl inte sådär superfixerad. Ändå himla fin plats, och roligt att höra om Peter Jacksons pedanthet. Efter Hobbiton bar det direkt till Tamaki Mauri Village där vi fick lära oss massor om Nya Zeelands ursprungsfolk - Mauri. Vi lärde oss få ut fiber ur flax, traditionella lekar och sånger och fick se på haka - deras krigsdans. Himla mysig och rolig em/kväll med massor av skratt, god mat som avslutades med en cider/öl i bubbelpoolen. Värre kan man ha det 😉Vi vaknade i Mauribyn och fick godfrukost innan det bar tillbaka in i Rotorua, vi skulle nämligen till Wai-o-tapo, en geotermisk park där jordskorpan är så tunn att vattnet kokar och färgas av olika mineraler. Detta leder till knallgröna sjöar och rosa strandkanter bland annat. Tyvärr betyder det också att det stiiinker! Efter vi gått runt där ett tag gick vi för att bada i en varm källa - inte fy skam direkt! 😊
På eftermiddagen väntade mer aktivitet för vi skulle forsränna! Vi satt sex i vår raft och det tog 45 min. Jag har ju forsränt hemma i Sverige så jag jade nog lite för höga förväntningar, detta var kort och ganska mesigt i jämförelse, men ändå kul! Vi åkte ner för ett 7m vattenfall, och ingen ramlade i - woho! Inga bilder därifrån för de ligger på en skiva vi inte kommer åt 😔

På kvällen blev det spontandans med två holländare vi delade rum med och massor av andra. Dagarna i Roturua var så kul! 10/10 😊

Puss,
F

WAITOMO

2015-03-08 @ 08:50:30 AUSSIE ASIA TOUR
Halloj!
Efter Hot Water Beach bar det av till Waitomo för att gå ner i grottor som finns där. Vi var på en 5 timmar lång tur och det var bara vi två på turen - vi hade sån himla tur!! Hon som guidade var inte så himla många år äldre än oss och så var det en annan guidekille där som var i en intervjuprocess - så det var vi två och två guider (: Vi hade verkligen superkul!


Det började med att vi typ repellerade ner 35m ner i grottan. Väl nere satte vi oss och drack varm chocklad och kollade på alla lysmaskar. Så mysigt! Efter det åkte vi i badringar längst med grottorna och kollade på grottaket som såg lite ut som vintergatan. Så himla himla vackert! Eftersom det bara var vi två fick vi göra massor av bonussaker som att åka rutschkana, gå i lertunnlar, simma hela vägen till där grottan tog slut, klättra upp för vattenfall och hoppa ner från andra. Det var verkligen en häftig upplevelse! Som djupast var vi 65m under marken. 

Vi köpte bilder men tyvärr ligger de på ett usb som vi inte kan kolla på eftersom vi inte har dator 😔 Men de kommer tids nog!

Kram!
F

HOT WATER BEACH

2015-03-08 @ 08:49:27 AUSSIE ASIA TOUR
Halloj! 
Sitter på en buss mellan Hot Water Beach och Waitomo och skriver detta och har såklart inte wifi, publicerar när jag kan. Igår var vi i Hot Water Beach, andra stoppet med Kiwi-bussen. Vi åkte mer eller mindre direkt till Hot Water Beach från Auckland och checkade in på vårt hostel. Hostlet påminde så mycket om campingar och stuhbyar vi varit i i Sverige som små!


Strax därefter började vi gå mot Cathedral Cove, en 45-mimuters promenad enkel väg. Dagens motion - check! Cathedral cove var supervackert! Så vackert att en av Narnia-filmerna spelades delvis in där 😊 Vi badade lite, hängde lite innan det var dags att promenera tillbaka för att vara på Hot Water Beach lagom till lågvattnet. 
För gräva i Hot Water Beach måste man göra när det är lågvatten. Tyvärr var det väldigt blåsigt så det var svårt att gräva, men mest var det huuuur mycket folk som helst! Vi fick liksom inte plats. Det går inte att gräva på hela stranden, utan bara precis över den varma källan. Ändå så himla coolt ställe! Naturen är fantastisk! Vattnet på Hot Water Beach är liksom upp till 60 grader!

Det var vår dag i Hot Water Beach!
Ha det fint!
F


Hej kompisar! Du har landat hos aicilef! Den här bloggen drivs av två allra bästa kompisar, Felicia och Nathalie! Vi är ute på vårt livs äventyr och ska under de kommande månaderna leva ur en ryggsäck på resande fot, någonstans mellan Oceanien och Asien! Vi är såklart orimligt pepp på detta och ser fram emot att dela vår resa med er! Välkomna till aicilefs!

ps. Tidigare har bloggen drivits av endast Felicia, i arkivet kan ni läsa om hennes utbytesår i USA (2010/2011) och allt däromkring!