WHITSUNDAYS

2015-02-11 @ 12:18:10
AUSSIE ASIA TOUR
Hej allihopa! 
Vi har precis kommit hem från tre dagar på Fraser Island, men eftersom vi var på Whitsundays först berättar vi om det först!


Whitsundays är en nationalpark på östkusten som består av 74 öar som alla är helt sanslöst vackra. Vi åkte med en segelbåt som heter Avatar och vi var 26 gäster och 4 i crew på en vääääldigt liten yta, haha! Jag och Nathalie sov i ett "dubbelrum", en liten pod som på riktigt var en kubikmeter, mer om det strax. 


Vi åkte i torsdags morse kl 11 från hamnen i Airlie Beach, en liten liten stad. Precis när vi satte oss på båten började det ÖSREGNA så vi gjorde det alla normala hade gjort, satte på oss bikini och la oss på solnätet 😊 Det regnade till och från hela dagarna, men aldrig jättemycket. Första dagen åkte vi till ett ställe och snorklade, men vattnet var ganska grumligt för att det blåste så mycket, men det var okay ändå, man kan liksom inte ha det dåligt i stora barriärrevet! På kvällen drack jag (Felicia) lite med de andra på båten men vi gick och la oss i vår pod kanska tidigt. Problemet var bara att det SPÖREGNADE och läckte in i vår pod, alltså det var verkligen som att sova i regnet! Vi sov i bikini och visste inte om vi skulle skratta eller gråta över fukten och värmen men vi skrattade gott och sov i typ 20 minuter på hela natten för att det gungade, regnade in och blev för kvavt för att andas! Haha, bra natt!Andra dagen regnade det mindre, och havet var lugnare. Vi snorklade en gång, men fick bada en gång till utan att snorkla. Andra dagen var vi också på Whitehaven Beach, en av världens mest kända stränder. Den är supercool, för den ändras varje dag. Ur en 129 meter djup spricka i havsbotten drar tidvatten in och ut sand som består av 98.8% silikon, vilket gör att stranden ser olika ut varje gång tidvattnet förändras - ganska fucking ballt!! Stranden var vit och vattnet klarblått och sanden dubblade som hudscrub och tandkräm, sämre kan man ha det!
Andra natten var dessutom mycket skönare! Vi spelade lite drinking games innan vi la oss, den här gången med dörren till podden öppen och utan vatten och sov gott till en våg SKÖJDE in morgonen efter eftersom ingen av oss vaknat av att vi börjat åka! :D Vi skrattade gott åt det, haha!

Det var alltså våra två dygn på tje Whitsundays! Livet på en pinne!!

Puss och kram!
Felicia

KOMMENTERA HÄR:

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
SPARA INFORMATION

E-MAIL: (pssssst! jag lovar att det förblir en hemlis!)

DIN BLOGG:

Kommentar:

TrackbackHej kompisar! Du har landat hos aicilef! Den här bloggen drivs av två allra bästa kompisar, Felicia och Nathalie! Vi är ute på vårt livs äventyr och ska under de kommande månaderna leva ur en ryggsäck på resande fot, någonstans mellan Oceanien och Asien! Vi är såklart orimligt pepp på detta och ser fram emot att dela vår resa med er! Välkomna till aicilefs!

ps. Tidigare har bloggen drivits av endast Felicia, i arkivet kan ni läsa om hennes utbytesår i USA (2010/2011) och allt däromkring!