AT: CAIRNS, AUSTRALIEN

2014-10-29 @ 15:31:39 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia och Nathalie:
Nu har vi landat!! Det har varit en låååång dag (dagar?) men allt har flytit på. Vi började resan på tågstationen hemma och har sedan åkt till köpenhamn, London, Hong Kong och nu Cairns. Det innebär att vi under en trettiotimmarsperiod inte varit i mindre än fem länder! Det är ju om något skrytbart. Vi har haft ganska långa mellanlandningar men inte tillräckligt för att lämna flygplatsen. På planen har vi båda lyckats sova 90% av tiden. Woho!


Nu sitter vi på flygplatsen i Cairns och klockan är 06:12 (publicerar detta så fort vi får wifi) och vi ska vänta in incheckningen som är kl 11. Summa summarum har vi haft en ganska långtråkig men okay dag(ar??) och allt har verkligen gått superspidigt. 

Puss och kram! 
F&N

FÖRSTA DAGEN I AUSTRALIEN

2014-10-29 @ 13:43:23 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia och Nathalie: 
Nu ska vi gå och lägga oss efter vår första dag i Cairns. Vi landade vid fem på morgonen och var inne vid hostlet kl 7. Kl 8 fick vi lämna väskorna och då gick vi och åt frulle vid havet (lyxen på det!?). Kl 11 checkade vi in - snoooortrötta och skulle sova i någon timme. Sex timmar senare vaknade vi.... Ooops. Ner för middag (vi får middag på hostlet) och sen stack vi och badade i lagunen. 

Min utsikt från hostelsängen. Vi bor i ett 8 bed dor med två killar från tyskland, en brittisk tjej och en amerikansk tjej. 

Vid lagunen

Nu är vi precis hemkomma från en drink på stan och har snackat järnet med en av tjejerna som bor i vårt rum somjobbat i Australien innan - vi har fått jättebra tips!! Imorgon väntar en dag av fixande så nu ska vi sooooova!

Jo men en fladdermus i handfatet är väl lugnt!?

Puss och kram!
F&N

DET ÄR NU VI LEVER

2014-10-27 @ 09:03:45 AUSSIE ASIA TOUR

Nu sitter vi peppiga på tåget mot Kastrup! Vad gör vi?? NU KÖÖÖÖR VI! ✈️

HADEEEEEE 💕

3 DAGAR!(!!!)

2014-10-24 @ 00:27:08 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia:
Nu börjar det verkligen, verkligen närma sig vår avresa! 3 nätter har vi kvar hemma och jag vet att mina tre dagar är fullproppade i alla fall! Idag har jag ätit hejdå-middag med min bror och mammas exman, och imorgon ska jag göra samma sak med farmor och hennes kusin. Lite vemodigt det där....

Imorgon väntar en sista tvätt, städning av kök och badrum så det inte är jättemycket att städa sen på söndag (jag drog verkligen nitlotten mellan mig och Nathalie som har egen lägenhet, MASSOR av jobb att packa ihop hela livet och få ner det i ett två kvadratmeter stort förråd!). Jag ska också passa två gullisar som jag är barnvakt åt ibland för sista gången innan jag åker! SÅ sorgligt att jag inte ska få se dessa söta små på ett halvår! Efter det väntar middag hos mamma och pack av det allra sista. 

På lördag ska jag jobba, snabbt till farmor för mat och sen hem och ha fest med alla mina kompisar! (Någon fyller också 20 på lördag och det är inte jag…). 

Sen på söndag är det städ som gäller, lämna över nycklarna till tjejen som ska hyra, sen ÅKER VI!!!! på måndag morgon! Aaaaaaah!

Puss och kram!
Felicia

OM EN VECKA...

2014-10-21 @ 22:25:31 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia:
Ja, nu är det mindre än en vecka tills det smäller! Jag sitter på jobbet och har vakennatt så risken för att detta inlägget blir flummigt är stor. 

Jag har i alla fall gjort klart det allra mesta. Adressändringen, packningen och flyttstädet är det enda som är kvar. Idag har jag både tagit min sista vaccin-spruta och dessutom köpt reselakan och plånbok. Jag har hämtat utt mitt nya ica-kort (ingen kostnad för uttag i utlandet woho) och ätit lunch hos min farmor med Nathalie (min farmor är lite rädd att jag håller på att bli koko pga piercingen så jag tror hon var tvungen att kolla att Nathalie fortfarande är okay 😂😉). 

Känslan inför att det bara är några nätter kvar hemma är rätt tom. Har inte riktigr sjunkit in än att det är så lite tid kvar tror jag, och framför allt inte att vi ska vara borta så himla länge... Vi får väl se hur det känns när vi landar på onsdag lokal tid! 

Ha det kalas! Puss och kram!AJ AJ AJ AJ

2014-10-16 @ 23:20:26 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia: 
I förrgår slog jag slag i saken och bestämde mig för att göra något som jag velat göra ett tag, men som jag varit alldeles för feg för att faktiskt göra. Men tillslut, med mycket nödvändig uppmuntran från kompisar, gjorde jag det! Jag piercade tungan!
 
Haha, hör nu att det låter som jag gjorde västa grejen fast det bara är en piercing.... Men det var stort för mig! Känner mig sååååå modig!! Kan ju såklart inte låta blir att dokumentera detta här. 

Så, before and after:
Japp, full-fledged nörd med de här bilderna..
 
Är både äckligare, varigare och mycket mer svullet as we speak! Tvekis om jag hade gjort det om jag hade vetat att min diet skulle bli piggelin och isbitar eller om jag hade vetat att det skulle göra så rackarns ont efteråt! Skyller på Annie och Maja, mina eminenta kompisar som uppmuntrade, följde med och som också filmade, och mer än det svor på sitt liv att det inte gjorde ont. Sticket, nej, men resten? My ass att det inte gjorde ont!! (;

Roligaste är i alla fall farmors reaktion! Men du dom var så vettig!? Förstår inte hur man kan vara så dum! Ska bli sån där punkare nu? Men jag fattar verkligen inte varför? Vi kom i alla fall till slut överens om att solen har sina fläckar och att den går att ta ut i framtiden. Världens bästa (och roligaste) farmor!! ❤️14 DAGAR + EXTRA KATTIGA SOLGLASÖGON

2014-10-13 @ 21:06:27 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia:
Idag är det måndag och det betyder att det är exakt två veckor tills vi sitter på ett plan. Det är väldigt, väldigt vemodigt och spännande och läskigt och allt däremellan. Jag har haft lite panik över att inte ha 100% koll på allt, men samtidigt njutit SÅ mycket av att veta att jag om ca tre veckor går solbränd i klänning (:

Nog om det, och över till viktigare saker! Ni kommer ihåg att jag berättade om att jag bockade av den livsviktiga punkten solglasögon här om dagen? Idag kom de, mina extra kattiga 60-talsögon. Högst oklart om jag tycler om dem. SÅ länge sen jag tog en blogg-selfie :D


FELICIAOCHNATHALIE

2014-10-11 @ 13:00:00 AUSSIE ASIA TOUR
Vilka är vi som sitter och knappar bakom datorn? Här kommer en kort (ok ganska lång) presentation!
 
Vi heter Felicia Mellquist och Nathalie Sjösvärd och är födda på hösten -94. Vi föddes på olika orter men våra familjer har känt varandra sedan för alltid. Det är faktiskt Nathalies pappa Niclas och Felicias morbror Per vi har att tacka för vår vänskap. Under musikens guldår stod de bakom ett DJ-bås tillsammans och när Per sedan under olycksamma omständigheter gick bort började Niclas hänga med Felicias mamma och pappa. Några år (och fyra bebisar) senare var både familjen Mellquist och familjen Sjösvärd tillbaka i Karlskrona med två småtjejer på fyra år som snabbt fann varandra, och på den vägen är det. 

 
Vi har alltid varit bästisar, förutom under ett par år då Nathalie hade lite "diviga tendenser" och ett år då Felicia provade på en "kommunal bråkmakarskola". Vi har helt enkelt alltid följt varandra och hängt med varandra, man skulle kanske kunna säga att vi sitter ihop i höften. Bland våra vänner är vi liksom feliciaochnathalie. 
 
Vi har gått samma linje på gymnasiet, Samhällskunskap med inriktning Global Hållbarhet (Felicia gick året under Nathalie pga USA-utsvävningen). Nathalie älskar att dansa, resa, sjunga och är bara jävligt estetisk och duktig (Felicias anm.). Felicia tycker om att skriva, resa, se på film och läsa och är ganska dålig på att både dansa och sjunga. Vi kompletterar helt enkelt varandra bra. Nathalie är den som har massa försäkringar och vaccinationer och Felicia är mer den som glömmer att boka biljetter. Kompletterar varandra bra som sagt. Vi bråkar sällan men tjabbar ofta
, och är slående överrens om att vi kommer vara osams under den här resan mer än en gång. Vi har varit i luven på varandra fler gånger än jag kan räkna, men alltid hittat tillbaka till varandra. Det är det som känns så himla bra med att vi ska åka med just varandra, att vi vet att även om vi bråkar är vi ändå vänner. Vi känner varandra bättre än vi känner oss själva, vi har varit med på varandras ups and downs och vi har stenkoll på vad som funkar och inte funkar. Till exempel har vi regler för vad vi gör om vi börjar bråka, hur vi hanterar att pengarna tar slut, vad vi gör om vi inte får jobb och vem som roddar i vad. 

Vi är bästa bästisar helt enkelt, och vi vet var vi har varandra, därför har ingen av oss ens minsta oro för den här resan, för vi vet att vi i alla fall har varandra och att vi löser det mesta tillsammans. Låter så sjuuuukt klyshigt med klyshor är ju klyshor av en anledning, så det får vara så. 

 
Om ni trots detta inlägg har fler frågor, eller vill komma i kontakt med oss, kan ni antingen lämna en kommentar eller maila på feliciamellquist@gmail.com eller nathalie.sjosvard@gmail.com.

Puss!
Felicia och Nathalie
 

ATT FÖRBEREDA 7 MÅNADER PÅ RESANDE FOT

2014-10-10 @ 13:00:00 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia:
Jag har ju lovat att berätta lite mer om hur vi har förberett oss inför detta stora roliga vi har framför oss, och jag vill ju inte vara den som inte håller mina löften (obs: här får man ej tänka på alla inlägg jag lovat skriva om USA som aldrig blev av!) och här kommer det utlovade inlägget. Jag kan ju rimligtvis inte berätta om hur bra planeringen funkade, med tanke på att jag sitter i min soffa i Sverige, återkommer om det.
 
Vi började planera den här resan på allvar någongång runt årsskiftet -13/-14 för drygt ett halvår sedan alltså. Nathalie hade precis påbörjat sitt första sabbatsår och jag hade gått halva trean på gymnasiet. Nathalie planerade tillsammans med våra två bästa vänner en månadslång vistelse i Austalien (ska be henne skriva om den!)  och jag var ju såklart superavis. Hon hade fram tills dess varit dödssäker på att hon skulle börja plugga efter ett års "ledighet" (från skolan i alla fall) men när jag sa att jag på allvar ville göra slag i saken och faktiskt åka iväg läääänge så var hon inte sen att hoppa på den bollen. 

Vi hade ett par månader då vi drööööömde oss bort, planerade lite till ingenting och i efterhand har vi erkänt för varandra att jag trodde hon skulle börja plugga och hon trodde jag skulle vilja ta ett tekniskt basår först, men så blev det (tack gode gud) inte. Det var väl någon gång i april vi började planera på allvar, när Nathalie kommit hem från Australien. Vår plan vara att åka i slutet på juli, men eftersom vi är fruktansvärt dåliga på att just planera blev det inte så. Nathalie sa att hon ville vara hemma på sin 20-årsdag och jag ska efter många om och men okej och så var det spikat att vi skulle iväg innan oktober var slut, och så blir det ju. 
 
Hur gör man då för att strukturera en 7 månader lång backpackerresa? Vi bestämde oss för att göra en ram med platser, datum och kostnader. Det började med en anteckning i mobilen och är nu en fint organiserad word-tabell som ser ut så här:
 
Här har vi kategoriserat kostnader i resor, boende, mat och övriga kostnader. Under kategorin "resor" finns också ramarna för var vi kommer befinna oss under vilka datum, vad flyg-/tåg-/bussresor kommer kosta mellan destinationerna och tanken är att fylla i vad de sen faktiskt kostade. Vi har ju köpt en biljett (Köpenhamn-Cairns) och har fyllt i de kostnaderna så här:
 
På sätt kan vi hela tiden se hur vi förhåller oss till vår budget och vår plan. Kan verka tråkigt, men jag är en väldigt listig person och gillar att ha stenkoll på vad som händer och speciellt ha stenkoll på pengar. Det känns superviktigt. Tanken är inte heller att helt hålla oss till vår plan, utan mer att ha något att utgå från. 
 
Vi har också tänkt att vi ska hålla oss runt 320kr om dagen inklusive boende, mat och fickpengar. Om du själv planerar en resa verkar det som ett rimligt och bra mått att hålla sig till när man ska sprara pengar. Utöver det tilkommer resorna, som i vårt fall är många och långa. 
 
Detta är alltså grunden i vår planering och vad jag hakar upp den här resan på just nu. Utöver reseplanen jag visat er har förberedelserna bestått av att: vacciera oss (dyrt!), skaffa visum till de länder där det behövs (Austalien i vårt fall - också dyrt!), skaffa försäkring (dyrt!), skaffa ryggsäck och övriga småsaker, hyra ut lägenheten (Felicia), prata med alla människor vi känner om tips och råd (så kul att höra andras berättelser!) och att resercha resmål och ställen vi vill se och uppleva. Packlista har skrivits, CV'n har översatts och skrivits ut lägenheten är på väg ner i kartonger och vi börjar bli mentalt förberedda. Häromdagen bokade vi våra första 7 nätter i Cairns, så nu är det bara att räkna dagarna. 17 kvar!
 
Hoppas ni följer med! 
Felicia
 
 

ATT FÖRLORA SIN PAPPA

2014-10-09 @ 11:52:36 EVERYDAY
Felicia:
Hej allihopa! Här om dagen fick jag ett mail om det här blogginlägget, som jag skrev för snart fyra år sedan. Det känns helt osannolikt att den texten fortfarande kom ihågs. Jag skrev den i förbifarten med en klump i magen. Vad säger man egentligen? Idag vågar jag nog påstå att jag har både mer insikt och distans till det hände mig och min familj, men jag älskar fortfarande den där texten. Jag tror att det är den bästa jag någosin skrivit, för precis sådär som jag kände då känner jag fortfarande. 

För en månad sen var det sex år sedan min pappa gick bort. Jag har sällan skrivit om min pappa på facebook, eller andra sociala medier (inte allt för ofta här heller), men då gjorde jag det. Jag tänkte publicera samma text här, både för att den ska finnas kvar och inte försvinna i mitt facebook-flöde men också för att det ibland känns bra att kasta ut tankar i cyberrymden och inte veta vem som läser. 
 
Puss ♥

 


Skriven 2014-09-12
Idag är det sex år sedan min pappa gick bort, och för ett par dagar sedan var det International Suicide Prevention Day. I ljuset av detta vill jag bara lätta mitt hjärta. Var sjätte timme tar någon livet av sig - bara i Sverige. Det är en av de vanligaste dödsorsakerna. Speciellt nu pratas det så mycket om vad vi vill med vårt Sverige, men idag vill jag mest bara att ingen ska behöva känna behovet av att ta sitt liv, och att ingen ska behöva stå bredvid och se någon försvinna så som jag, min familj och våra nära fick göra, för det sög verkligen, och gör fortfarande. Om vi ser någon som inte mår så himla bra, prata, försök förstå och hjälp så gott vi kan. Och om vi hamnar där själva, ska vi komma ihåg att det verkligen, verkligen finns hjälp att få. Vården, allra främst, men om de stänger sina dörrar finns det alltid en hjälporganisation att ringa och prata med, eller gå till, eller vad som helst. Ingen ska behöva dö av fri vilja. Innan du fortsätter med din dag kan du kanske läsa de här myterna om självmord, eller skänka pengar till en organisation som jobbar förebyggande och med efterstöd. Det har jag gjort idag, för min älskade älskade pappa, som för sex år sedan inte orkade mer ♥
 
 

20 DAGAR

2014-10-07 @ 15:57:00 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia:
Idag är det 20 dagar tills vi åker!! Är så orimligt pepp på allt kul vi ska få uppleva men också väldigt nervös. Det är onekligen en skräckblandad förtjusning. Det är mycket som redan är fixat men en del är kvar, och varje dag kommer vi på något nytt, och tiden börjar bli knapp. Idag har jag till exempel ropat in ett par (okej tre par) solglasögon på tradera (livsviktigt!) och skaffat Icabanken. Igår tog jag de första doserna av våra sista vaccin och senare i veckan måste jag ta mig till infektionskliniken och ta min sista spruta mot japans hjärnhinneinflamation. Jag tänkte att jag i dagarna också ska sammanfatta ett inlägg om alla förberelser vi gjort innan. Kanske kan hjälpa någon annan resenär där ute. 
 
Kommer ni ihåg när bloggen såg ut så här? 
 
Ett annat projekt är ju denna lilla blogg, min resedagbok på många sätt. Jag och Nathalie (som jag ska åka med - hon är officiell!) har funderat fram och tillbaka med hur vi ska göra för att spara vår resa, och jag tycker ju det är himla kul att blogga och hon hoppade snabbt på det tåget. Då kvarstod frågan, var? Efter om och men bestämde jag att jag ville fortsätta blogga just precis här, samla allt på ett ställe så att säga. Bloggen firade fem år i augusti och det känns kul att kunna kolla tillbaka på min resa till USA och det ska bli kul att ha mina kommande resor på samma ställe. Nathalie bestämde sig för att hon hellre bloggar tillsammans med mig här, snarare än att skaffa en egen blogg - jippie! säger jag!
 
Världens bästa oss ♥
 
Jag ska verkigen sträva efter att denna bloggen ska vara välskriven, rolig, innehållsrik och organiserad. Det där med välskriven och rolig får jag väl ta tag i under resans gång, men organisationen tänkte jag börja med. Göra om, fixa, göra denna lilla webplats till vår, för här kommer vi hänga mycket! Det blir nog dagens projekt.
 
Det är också kul att se att några av er är inne och tittar varje dag igen! Välkomna tillbaka ♥ Och hej till farmor, min allra trognaste läsare 
 
Puss och kram, Felicia
Hej kompisar! Du har landat hos aicilef! Den här bloggen drivs av två allra bästa kompisar, Felicia och Nathalie! Vi är ute på vårt livs äventyr och ska under de kommande månaderna leva ur en ryggsäck på resande fot, någonstans mellan Oceanien och Asien! Vi är såklart orimligt pepp på detta och ser fram emot att dela vår resa med er! Välkomna till aicilefs!

ps. Tidigare har bloggen drivits av endast Felicia, i arkivet kan ni läsa om hennes utbytesår i USA (2010/2011) och allt däromkring!