ROADTRIP 1.0

2014-11-06 @ 11:52:21
AUSSIE ASIA TOUR
Felicia:
Hej allihopa! Idag har vi haft vår bästa dag i Oz so far! Vi hyrde tillsammans med tre andra en bil och åkte omkring runt Cairns. Vi började dagen med att stiga upp klockan 04:00 (tur att vi inte drack dagen innan....... Oopps) för att jag soluppgången på Ellis Beach, ungefär 40 minuter norr om Cairns CBD. Det var lite molnigt och regnade på håll, men vad gör väl det när utsikten är så här vacker??

Bilhyrar-gänget och sen vi ❤️

Efter en stadig timme på en stand begav vi oss för frukost i Port Douglas, på världens godast restaurang, the Coffee club. Jag drack latte med karamell och tänkte bara: livet <3 och fick världens största omelett som inte kom med på bild pga: megahungrig. 

Kaffe är VERKLIGEN en konst här! När man söker jobb frågar de om man kan göra kaffe och vi bara, eh ja, med bryggare!?

Efter frullen begav vi oss mot dagens höjdpunkt: Mossman Geoge! Det är ett auberginskt land ungefär en timme from CBD och det var SÅÅÅÅ FINT! Vi kom tidigt och det var nästan folktomt när vi kom. Vi badade, hoppade mellan stenar och simmade i vattenfallen och strömmarna och gick i regnskogen. 


Värre kan man ha det.....

Cape Cow precis innan Cape Tribulation. 

Efter auborginial lands åkte vi till Cape Tribulation för lunch (jag körde vänstertrafik!!!!!) och sedan vidare för att bada igen. Vi fick tips från några locals om ett fint vattenhål, men fick senare veta att det var uttorkat. Då fick vi istället tips om en annan bäck dit vi åkte. Krokodil??

När vi precis kommit till bäcken såg vi några tanter och frambröder som badade näck, och vi tänkte att man får väl ta seden dit man kommer........ Eller inte. En av gubbarna berättade att det fanns killing machine-krokodiler ungefär 400 meter bort så vi badade SNABBT! Såg dock inga krokodiler.... Det var hur som helst turostfritt, och hur många gånger är man ensam i en bäck mitt i regnskogen liksom!?

I sammanfattning har vi haft en VÄLDIGT rolig dag!! Känns så sanslöst att faktiskt vara här. 

Puss, 
Felicia

KOMMENTERA HÄR:

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:
SPARA INFORMATION

E-MAIL: (pssssst! jag lovar att det förblir en hemlis!)

DIN BLOGG:

Kommentar:

TrackbackHej kompisar! Du har landat hos aicilef! Den här bloggen drivs av två allra bästa kompisar, Felicia och Nathalie! Vi är ute på vårt livs äventyr och ska under de kommande månaderna leva ur en ryggsäck på resande fot, någonstans mellan Oceanien och Asien! Vi är såklart orimligt pepp på detta och ser fram emot att dela vår resa med er! Välkomna till aicilefs!

ps. Tidigare har bloggen drivits av endast Felicia, i arkivet kan ni läsa om hennes utbytesår i USA (2010/2011) och allt däromkring!