EN MÅNAD DOWN UNDER

2014-11-29 @ 09:02:48 AUSSIE ASIA TOUR
Idag har vi varit i australien i en månad!! Time really flies when you are having fun! Vad är då planen? Att inte ha någon plan. Känner mig sååå mycket mindre stressad sedan vi bestämde oss för att inte försöka styra och planera saker vi inte kan styra eller planera. Vi kommer stanna i Cairns över jul och nyår, och förhoppningsvis längre men kanske inte. Vi får se helt enkelt!

Vår enmånadersdag med Oz firar vi genom att göra i-n-g-e-n-t-i-n-g. Kanske går ut och dansar lite ikväll, kanske inte. Livet på en pinne hörni!Puss och kram!
Felicia28 NOVEMBER

2014-11-28 @ 07:03:26 AUSSIE ASIA TOUR
Vet inte om det är kul med små snapshots från våra "vanliga" dagar emellan inläggen om dagarna där vi faktiskt gör lite? Vad tycker ni? Idag har vi i alla fall tagit sovmorgon efter två tidiga mornar med städning (vi jobbsr för boende igen), gått på fruktmarknaden och bättrat på vårt vitaminförråd och sen lagt oss vid lagunen i ett par timmar. Vi gick förbi woolworth på vägen hem, typ ica, och köpte sushi och åt på balkongen här på hostlet, en drömmig dag av vanligare slag. Mu ligger vi alla utspridda i sofforna och kollar på första säsongen av grey's anatomy - helt okay med mig! 


Julgran och palmer med meters avstånd, känns främmande att det bara är en månad kvar till jul!Om nom nom

Puss och kram,
F


THE BIG TWO OH - FITZROY ISLAND

2014-11-28 @ 06:58:43 AUSSIE ASIA TOUR
Förra onsdagen var ingen vanlig dag - det var min födelsedag! Den stora tvåa nollan skulle fyllas och det gjorde den med dunder och brak! Jag och nathalie bestämde oss för att göra något extra speciellt och åka till en paradisö, Fitzroy island. Vi satte oss på båten klockan åtta på morgonen och var framme 40 minuter senare. Vi solade, badade, snorklade och somnade på en sarong i sanden under solen medan vi lyssnade på p3 dokumentär om Linda Cheng, hur bra!?

Nybliven 20-åring!Vi slukade värdens största hamburgare till lunch innan vi begav oss vidare till turtle rehabilitation center. Sjuka sköldpaddor, ni hör ju hur gråtigt det var. De allra flesta sköldpaddorna här blir sjuka av svält, eller av ett syndrom där de sväljer skräp i havet. Skräpet de sväljer hanteras av deras kroppar genom att göra luft runt skräpet, vilket leder till att de till slut flyter på ytan och inte kan dyka, vilket gör dem till lätt byte för rovdjur. Så blödig rundtur!


Gullisar som ska bli utsläppta i havet igen nu i december!

Så drömmigt!

På kvällen åkte vi tillbaka till hostlet för fest! Man fyller ju trots allt bara år en gång om året. När vi satt där,på balkongen fick jag världens överraskning, alla mina hostelvänner hade med Nathalie i spetsen bakat tårta, skrivit kort och överraskade mig med sång! Hur tur kan man ha att få vara precis här med just de här människorna!? När jag blir stressad och får ångest ska jag komma ihåg att samla mig och tänka på hur sjukt bra det egentligen är att få ha det som jag har det. 


Den hemmabakade made-from-skratch tårtan som vår kompis Fabian bakat! Enda bilden jag har, resten är på Nathalies kamera. Tack världens bästa finaste Nathalie för att du fixade så bra, du är bäst!!

Tjugoårsdagen blev alltså precis sådär fin och bra som man vill att en tjugoårsdag ska vara, och den storra tvåa nollan känns inte lika läskig nu när jag faktiskt är där. Cheeze, börjar bli gammal. 

Puss och kram, 
F


MIN TORSDAG

2014-11-17 @ 03:56:10 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia:
I torsdags hade jag den mest intensiva dagen jag har haft här. Vi steg upp i ottan efter en natt med dålig sömn pga. bytt rum och iskallt i det nya. Vi var ändå SUPERPEPP för vi skulle dyka! Ut på stora barrärrevet! Vi åkte iväg, fick massa info om vad det är att dyka, säkerhet och så vidare, sen hoppade vi i för vårt första dyk. Vi var under vattnet i ungefär 40 minuter och simmade runt bland korallerna. Vi fick sitta på sandbotten och allt var ungefär jättevackert, trodde vi! När vi någon timme senare hoppade i för vårt andra dyk hade jag nog den mäktigaste upplevelsen i mitt liv. Vi var mid-water och reven såg ut som berg och det såg ut som om Nathalie flög när jag kollade på henne. Vi såg en eagleray simma förbi och det hade lika gärna kunnat vara en fågel. SÅ SJUK känsla. Sjukast för mig var att jag var tvungen att zona ut, inte tänka inte göra. Mitt huvud är ofta kaos med tusen saker och jag blir rastlös SÅ LÄTT, men när jag dök var jag lugn på ett helt sjukt sätt. 

Sammanfattningsvis en av de coolaste sakerna jag gjort i mitt liv. Vill bara ner igen!! Vi såg på två dyk på 40 respektive 45 minuter tusen fiskar (minst), helt sjuka koraller, en sköldpadda, stingrockor, en eagleray och två(!) hajar!! Så fett!

När vi kom hem på kvällen gjorde vi vår promo (vi jobbar för boende på vårt hostel) vilket innebär 3h promenad (ca 17 km om ni ville veta) och var ganska trött när jag tillslut landade hemma. 

Och då var dagen inte direkt slut, för nu kommer vi till det intensiva. Jag fick över skype vara med på min morfars begravning.  För så illa är det, att min morfar dog samma dag som jag kom till Australien. Jag hade så gärna velat vara hemma med min familj just nu, men att åka hem och tillbaka gick helt enkelt inte. Jag är så glad att vi kunde lösa det som vi löste det, och att jag på ett hörn fick vara med, men det är hjärtslitnde jobbigt att inte få vara med min familj i sorgen över min älskade morfar. Det var hur som helst en väldigt fin begravning, och jag är så tacksam för att min familj och prästen kunde lösa det via skype. 

Saker jag inte trodde jag skulle göra: sitta i ett hostelkök och vara med på en begravning samtidigt som jag kollar på två fransmän laga mat.

Puss,
Felicia

BAREFOOT TOUR

2014-11-11 @ 07:11:26 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia:
I söndags åkte vi på ungefär samma runda som dag två på roadtrippen, men med en tour! Detta resulterade i fler bilder! Woho! Here you go!


💕💕

Puss,
Felicia

ROADTRIP 2.0

2014-11-11 @ 07:04:12 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia:
Okay! Dags för roadtrip dag 2! Vi hyrde bilen i två dygn, coh dag två var det dags att kära söderut mot vattenfallen och regnskogen. Vi började dagen med Josephine falls, ett vattenfall där man kan åka ner för en naturlig rutschkana och badaaaaa! Om det var något vi saknade första dagen var det ställen att bada på, men det hittade vi definitivt andra. 


Nästa stopp var Milla Milla falls, ett 70 feet högt vattenfalls som man kan gå in bakom och bada i, ganska fett! 😊 Svårt att ta bilder dock pga vi har ingen vattenkamera...Sen åkte vi till en Wallabe-farm!! Vi fick mata små supersöta Wallabes! Alltså det kan vara det mysigaste jag gjort!! De var små tama nästan kängurus och de åt ur handen. Har massa urgulliga filmer som jag tyvärr inte kan ladda upp pga dåligt internet. 
Efter fair ammount of time med klappande och gullande med wallabes valde vi att gå en nature walk som de hade. När vi kommit typ 1km in så kommer vi till en varningsskylt som säger att terrängem är tuff. De andra ville vända men jag bara: tanten i receptionen sa att vi skulle på röda spåret efter gula, så vi gick. Skojja att det var tuff terräng!! Vi hoppade mellan massor av boulders och stenarna var hala, stora och långt ifrån varandra. Hjärtat klappade fort mer än en gång om jag säger så. I slutet kom vi till ett ställe där man kunde se över en hel dal, såklart inte i närheten av så vackert på bild som i verkligheten. Det var läskigt och svårt, men i slutändan en av de coolaste sakerna jag gjort. Det var så sanslöst vackert. 
När vi sedan trötta och svettiga kom tillbaka så satte sig jag och en av killarna vi åkte med på en klipphäll med vår sista wallabemat medan de andra vilade sig i receptionen. Det var så mysigt! Wallabesarna klättrade upp i knät och ville bli klappade och var hur söta som helst. Vi lämnade kamerorna då och det var bra, man fastnar lätt i att bara ta bilder och glömma att kolla på rikigt. En av mina bästa aussie-stunder so far!

Och när vi tankade bilen för att lämna in den bad vi bensinstationskillen ta en gruppbild med bilen. Inte turister, nej! Fem personer i en smartcar i två dagar måste faktiskt förevigas. Det var en sjukt kul roadtrip!!

På torsdag ska vi dyka!!
Puss, 
Felicia


ROADTRIP 1.0

2014-11-06 @ 11:52:21 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia:
Hej allihopa! Idag har vi haft vår bästa dag i Oz so far! Vi hyrde tillsammans med tre andra en bil och åkte omkring runt Cairns. Vi började dagen med att stiga upp klockan 04:00 (tur att vi inte drack dagen innan....... Oopps) för att jag soluppgången på Ellis Beach, ungefär 40 minuter norr om Cairns CBD. Det var lite molnigt och regnade på håll, men vad gör väl det när utsikten är så här vacker??

Bilhyrar-gänget och sen vi ❤️

Efter en stadig timme på en stand begav vi oss för frukost i Port Douglas, på världens godast restaurang, the Coffee club. Jag drack latte med karamell och tänkte bara: livet <3 och fick världens största omelett som inte kom med på bild pga: megahungrig. 

Kaffe är VERKLIGEN en konst här! När man söker jobb frågar de om man kan göra kaffe och vi bara, eh ja, med bryggare!?

Efter frullen begav vi oss mot dagens höjdpunkt: Mossman Geoge! Det är ett auberginskt land ungefär en timme from CBD och det var SÅÅÅÅ FINT! Vi kom tidigt och det var nästan folktomt när vi kom. Vi badade, hoppade mellan stenar och simmade i vattenfallen och strömmarna och gick i regnskogen. 


Värre kan man ha det.....

Cape Cow precis innan Cape Tribulation. 

Efter auborginial lands åkte vi till Cape Tribulation för lunch (jag körde vänstertrafik!!!!!) och sedan vidare för att bada igen. Vi fick tips från några locals om ett fint vattenhål, men fick senare veta att det var uttorkat. Då fick vi istället tips om en annan bäck dit vi åkte. Krokodil??

När vi precis kommit till bäcken såg vi några tanter och frambröder som badade näck, och vi tänkte att man får väl ta seden dit man kommer........ Eller inte. En av gubbarna berättade att det fanns killing machine-krokodiler ungefär 400 meter bort så vi badade SNABBT! Såg dock inga krokodiler.... Det var hur som helst turostfritt, och hur många gånger är man ensam i en bäck mitt i regnskogen liksom!?

I sammanfattning har vi haft en VÄLDIGT rolig dag!! Känns så sanslöst att faktiskt vara här. 

Puss, 
Felicia

GODMORGON TILL NYA PLANER

2014-11-05 @ 00:20:09 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia:
Godmorgon Australien! Vi har precis vaknat efter en god natts sömn som man så fint säger. Idag har vi varit i Cairns i en vecka!! Och on that note - så ska vi bara stanna en vecka till! Några tre månader blir det inte!! Nu har vi sagt fuck you till alla slags planer och planerat om. Det verkar inte vara alls så lätt som vi trodde, i alla fall inte här uppe, så på onsdag åker vi ner mot Arlie beach och Whitsundays och sen mot Harvey Bay och Fraiser Island. Efeter det blir det nog Sydney! Woho!

Jaja, vi säger yolo och fuck you till planer och det ska bli så kul!! För att fira our change of mind började vindricka klockan tre igår, hade dagsfylla och nattbadade i lagunen. Heja livet 👌


Utsikten från hostelterassen + 90% av vad vi äter (:
HALLOWEEN AUSTRALIA VERSION

2014-11-02 @ 11:13:03 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia:
I helgen var det ju då Halloween, och det är ju bara Haloween en gång om året så det måste ju firas! Med en bildbomb! Jag, Nathalie och två av tjejerna från vårt rum klädde ut oss till fotbollsspelare och hade en SÅ KUL kväll! Vi upptäckte Vodka Cruisers (alltså mums) och dansade till klockan fem på morgonen. Farligt med klubbar som stänger fem!!
THE JACK BACKPACKERS

2014-11-02 @ 08:17:23 AUSSIE ASIA TOUR
Felicia och Nathalie:
Hej allihopa!! Long time no see! Som ni kanske märkt visade sig svårare att blogga än vi trodde. 1) bristande tillgång till wifi. 2) roligare saker att göra. Ooooops!


Vi har det i alla fall toppen! Vi bor på ett hostel som heter The Jack, och det ligger mitt i Cairns. Vi bor i ett 8 bed dorm och träffar så sanslöst mycket folk!! Just nu bor vi med en britt, en amerikan, en irländare och två tyskar. Vi har liksom blivit the room three team. Hostlet är bra, festhostel som heter duga men vi har liksom deltagit i aktiviteten så det har ju inte stört direkt. Ooooops igen. 


Vi har liksom fått en liten rutin här borta som till 99% består av sola, bada, äta, sova och festa och 1% leta jobb......... Det där med jobb hörrni, inte så lätt som vi trodde. Men vi ska fortsätta försöka! 

Puss och kram!
F&N

Hej kompisar! Du har landat hos aicilef! Den här bloggen drivs av två allra bästa kompisar, Felicia och Nathalie! Vi är ute på vårt livs äventyr och ska under de kommande månaderna leva ur en ryggsäck på resande fot, någonstans mellan Oceanien och Asien! Vi är såklart orimligt pepp på detta och ser fram emot att dela vår resa med er! Välkomna till aicilefs!

ps. Tidigare har bloggen drivits av endast Felicia, i arkivet kan ni läsa om hennes utbytesår i USA (2010/2011) och allt däromkring!