SPRING, OH YOU MIGHTY SPRING, COME TO ME WITH ALL YOUR BEUTY AND ALL YOUR POWER.

2012-03-19 @ 13:00:00 NYTT I GARDEROBEN
Den bittra vinterkylan infann sig inte riktigt här i syd i år, men det betyder inte att det där täcket av vinter inte fanns. Nu är det nästan som om någon lyft bort det, det är inte varmt än, men det är liksom inte kallt. Och eftersom jag för tillfället glassar runt i Spanien var det liksom dags för nya vårskor! Finast i världen är dom (nej, jag är inte hipster)!VÅR, VÅR, DET ÄR VÅR!

2012-03-13 @ 13:00:06 EVERYDAY
Imorse cyklade jag till skolan. Jag gör det när våren smyger runt husknutarna och får vitsipporna att spricka upp ur jorden. Det är den tiden nu, när man inte riktigt vet om vi vandrar mot värmen eller bara lever i dom där mellandagarna mellan snöstormar och kyla som biter i kinderna. I alla fall så är det nu som vinterinställningen får inomhusluften att kännas het och kvav. Det är den här tiden som får hjärtat att sjunga fina sånger till solen. 

Jag älskar vår. Jag älskar vår. Jag älskar vår.CHOCOLATE CHIP COOKIES!

2012-03-06 @ 15:00:00 EVERYDAY
En av de finaste sakerna jag visste när jag var i USA var chocolate chip cookies. Jag köpte två för en dollar nästan varje dag och delade dem med Renee, Katie och Sum! Jag har letet igenom ungefär hela mitt bibliotek efter en bild på yummisarna, men jag har inte tagit en enda. Men! Jag hittade ett recept på nätet som är precis som dom jag åt, så för er som vill äta riktigt amerikanska yummies, here you go!


Okay dokes, du behöver följande:
♥ 1 cup med smör (ca 225 gram)
♥ 1 cup socker (ca 2,5 dl)
♥ 1 cup farinsocker (ca 2,5 dl)
♥ 2 ägg
♥ 2 msk vanlijsocker (mer om man gillar det!)
♥ 3 cups mjöl (ca 7,5 dl)
♥ 1 tsk bakpulver
♥ 2 tsk varmt vatten
♥ En nypa salt
♥ Ca 400 gram chocklad hackad i bitar
♥ (Valnötter om man gillar och tål det, cirka 2 dl är lagom)


Man börjar med att blanda farnsocker, socker och smör till en fluffig massa. Ha tålamod! Det tar ett par minuter.


Blanda i äggen ett och ett. Alltså: I med ett ägg, blanda, i med andra ägget, blanda. 


Blanda ut bakpulvret med varmvatten. Det kommer frissa och fräsa en hel massa, men det är rätt! Det ska vara så!


Blanda i bakpulvet i smeten tillsammand med vanlijscoker och salt. Jag gillar en hel massa vanlij, som ni ser

Nu ska vi hacka chocklad! Jag tog två stora Marabou för att Marabou är min godaste choklad. Man kan ta nästan vad som helst, det blir alltid gott!


Blanda chokladen och mjölet med resten av smeten! Och there you go! Perfekt kaksmet. 


Klicka ut smeten på en plåt. Detta är lite för stora klickar, bara så ni vet! Det blir mycket smet så ett tips är att frysa in en del och spara! Perfekt att bara klicka ut några kakor när man är sugen! 175 grader i cirka 10 minuter!


Good luck! (psst, kakdegen är rätt god innan ugnen också!)

VOY A VIAJAR A ESPAÑA!

2012-03-03 @ 18:21:19
På mycket tveksam spanska berättar rubriken om vad jag ska göra ikväll - åka till Spanien! Klockan nio lämnar jag mitt hus för fem soliga dagar i landet i söder! Malaga är målet, och utöver skakigt väder och vårvärme väntar SKOLA!

Det är ju så att jag åker med skolan. Med den internationella gruppen. Vi har kämpat hela hösten för välgörenhet och nu åker vi ner till Spanien för att träffa våra partnerskolor som jobbat lika mycket som vi! Ska bli så fantastiskt roligt, speciellt eftersom jag ska åka med många av mina klasskompisar sen innan USA!


Jag och min bestie på en av våra tidigare resor! Denna gången är det dock varmare breddgrader som står på schemat.
Hej kompisar! Du har landat hos aicilef! Den här bloggen drivs av två allra bästa kompisar, Felicia och Nathalie! Vi är ute på vårt livs äventyr och ska under de kommande månaderna leva ur en ryggsäck på resande fot, någonstans mellan Oceanien och Asien! Vi är såklart orimligt pepp på detta och ser fram emot att dela vår resa med er! Välkomna till aicilefs!

ps. Tidigare har bloggen drivits av endast Felicia, i arkivet kan ni läsa om hennes utbytesår i USA (2010/2011) och allt däromkring!