THE HOST - MEYERS RÄDSLA FÖR UNDERGÅNGEN?

2011-10-08 @ 12:00:00 BÖCKER & TIDNINGAR
Jag har precis läst ut The Host, eller Genom dina ögon som den så vackert heter på svenska. Den handlar om att jorden blivit övertagen av själar, och man följer en själ, Wanda, som rebelliskt trotsar det nya samhället och hittar en grupp överlevare som gömmer sig för det nya samhället. Wanda bor i en värdkropp som tillhörde en kvinna som lever kvar. Det är med hennes hjälp Wanda hittar de undangömda människorna och blir en del av deras mini-samhälle. 

Det är en väldigt, väldigt bra bok. Galet bra. Jag älskar den. Läs den. Älska den. Tacka mig. Men det är inte det jag ska prata om. Jag ska prata om författaren, Stephanie Meyer (Twilight, jag vet!) som är mormon. Utan att gå djupare på det här med mormoner kan vi kort samanfatta att de väntar på jordens undergång, typ lagrar-konsever-i-källaren-och-fryser-in-vatten-väntar. Kan det vara så att den här boken egentligen handlar om Stephanie Meyers rädsla för undergången? Att hon ser till de karaktärerna som överlevde invasionen och ser sig själv i framtiden? 

Den är så välplanerad boken, allt är målat så in i minsta detalj. Kan det vara så att Meyer målar upp den framtid hon tror kommer? Jag vet inte vad jag tror, men det kanske är en möjlighet?


SAKNAR HEMMA

2011-10-07 @ 11:18:09 EFTER USA
Eftersom jag är en sån där ex-utbytesstudent nu får jag mycket frågor om att komma hem till Sverige igen. Hur är det? Jag vet inte riktigt hur jag ska sätta ord på det jag känner, och tro mig, det händer sällan. Det är mycket svårare att komma hem än att åka. När jag lämnade Sverige visste jag att jag skulle vara borta i tio månader, jag visste att jag skulle komma hem och allt skulle vara som vanligt. 

Nu har jag lämnat USA och jag kommer aldrig få tillbaka det jag hade. Jag vet inte när jag kommer träffa Gwen, Steven, Casey, Jake och Marty igen. Jag vet inte när jag får träffa Drew eller Renee. Jag vet att jag ska dit i sommar, men hur länge stannar jag då? Fyra, kanske fem veckor? Jag kommer aldrig få tillbaka vardagen i USA på det sättet jag fick tillbaka Sverige. Jag kommer aldrig springa till bussen med en bagel i handen. Och det känns.


SYSKON♥

VIT VARM CHOCKLAD?

2011-10-04 @ 21:39:49 EVERYDAY
Underbaraclara är en av de bloggar jag dagligen följer, tycker den är så himla mysig! När hon gjorde vit varm chocklad läskades min mage och jag ville inte vara sämre så jag gav det ett försök:


Vad tyckte vi på min sida av världen då? Inte så bra. Tummen ner. Smakade... Illa? Ingen hit!

HÖST(!)

2011-10-03 @ 19:58:52 EVERYDAY
Idag när jag vandrade hem från bussen möttes jag av kala grenar och fallna svampar. Hösten är här! GÅRDAGSKVÄLLENS UPDATE

2011-10-02 @ 11:12:36 EVERYDAY

Det är KALLT att cykla hem i nylonstrumpor klockan två på natten i första-oktober-dimman.

Hej kompisar! Du har landat hos aicilef! Den här bloggen drivs av två allra bästa kompisar, Felicia och Nathalie! Vi är ute på vårt livs äventyr och ska under de kommande månaderna leva ur en ryggsäck på resande fot, någonstans mellan Oceanien och Asien! Vi är såklart orimligt pepp på detta och ser fram emot att dela vår resa med er! Välkomna till aicilefs!

ps. Tidigare har bloggen drivits av endast Felicia, i arkivet kan ni läsa om hennes utbytesår i USA (2010/2011) och allt däromkring!