UPP OCH NER

2011-03-31 @ 03:55:49 EVERYDAY
Min dag och kväll har varit helt upp och ner. Inget kul någonstans och just nu är jag bara ledsen. Ledsen på allt och alla. Ledsen för att det finns så mycket jag inte kan kontrollera och ledsen för att jag måste åka hem om tio veckor. Jag visste att jag skule få hemlängtan, men inte hade jag en aning om att det skulle bli på fel håll.

En natts sömn behöver jag. Så godnatt USA, godmorgon Sverige! ♥

BARA SÅ NI VET...

2011-03-30 @ 11:00:00 NYTT I GARDEROBEN
... Är detta ett tidsinställt inlägg. Men ett tidsinställt inlägg är ju bättre än inget inlägg alls, eller vad säger ni? På fredag åker jag till Florida. Jag är så lycklig över att solen kommer skina på min fejja. Jag fick en paket av min mamma (värdmamma då jag. Okej. Låt oss reda ut det här. När jag skriver mamma menar jag värdmamma, när jag skriver mami menar jag Sverige-mamma)(Alltså mamma, det blir bara lättare så, no offence ♥ Älskar dig!) och det här fanns i det:
Från Vickans secret då, butiken jag aldrig handlar i för att det är komersiellt och sjukt överprisat. Men nu fick jag det, och det går ju inte att komma undan att det är så jäkla fint!! Om man sen fick angel-kroppen på köpet...

I alla fall är det kallt i Michigan, långt under 0:an kallt. Riktigt kallt. Jag tror att det kommer vara varmt i Florida och sen när vi kommer tillbaka kommer det vara vår här också. Längtar!


GLASISAR, LINSER OCH KÄRLEK

2011-03-30 @ 02:30:57 EVERYDAY
Idag har jag varit i skolan som ni vet, jag skrev ju ett inlägg därifrån. Jag vet att ni hatar när jag skriver utan åäö, men ibland får man ta det som bjuds. Jag har i alla fall laddat in lite bilder från min fellytone (en fellytone är en telefon på Felicia-språk)(På Anna-språk också förresten), dom ligger långt ner i det här inlägget.

Idag spelade jag också tennis. Vi har en match på torsdag och jag vet i tusan hur det kommer gå, jag är ju inget bra alls, men det funkar säkert. Hoppas det i alla fall.


Så här ser det ut hos min optiker när det är solig utomhus. Jag hade förresten mina linser i skolan häromdagen och var så jäkla irriterad för att jag inte såg. En sur Felicia stormade in på deras kontor senare under dagen, och hon var ingen trevlig patient. Skämmas fick jag göra när dom berättat att jag satt linserna i fel ögon, alltså höger i vänster och vänster i höger. Snacka om svansen mellan benen. 


Mina glasisar är eventuellt det finaste jag har just nu. Tusan så många kompisar jag fått genom dom där svarta sakerna som vilar på min nos! "I'm not famous, my glasses are" kommer det stå i yearbook!


Vi fick kärlek idag när vi gick till tennisen och det är ju aldrig fel ♥

HEJ KOMPISAR!

2011-03-29 @ 16:08:28 EVERYDAY

Jag sitter i min engelskaklass och ska egentligen skriva en uppsats pa One flew over the cuckcoo's nest, men jag vet inte hur man skriver i MLA-format som det ar meningen att vi ska gora, sa ja, jag bloggar (: Dagarna jag inte har bloggar pa har jag bara kommit tillbaka till skolan (Sa skont! Efter sju dagar hemma i min sang var jag ganska trott pa att vara hemma i min sang) och jag har liksom inte haft nagot att visa er. Pa fredag aker jag dock tillbaka till Florida, och da kommer jag ha bilder. Tyvarr har vi inget internet dar nere men det far ga anda!

Puss!


INGEN INSPIRATION

2011-03-26 @ 23:51:32 EVERYDAY
Jag har ingenting att skriva om. Ingenting gjort. Jag planerade att göra en to-do idag och först på min mentala to-do var att skriva den. Jag har inte ens kommit så långt. I stället har jag kollat på 16 (!!) avsnitt av Grey's anatomy och fasen vad dum jag var som gav upp på den serien. Jag har letat efter quarter dollars med hopp om att hitta alla 50 staterna (hälften mynten har stater på baksidan) men jag hittade bara 13. Det var allt. Typ. 7 dagar tills jag är tillbaka i Florida. Bilder från min inspirationsmapp på datorn. Ingen aning om vart de kommer från. Känner ni er inspirerade? Hoppas det. Hejdå.

MOUSE!

2011-03-26 @ 05:13:00 EVERYDAY
Alltså fan. Jag skulle bara ut och släcka lampan (min lysknapp är utanför mitt rum) och vad tvingas jag se på om inte en död mus!? Alltså en liten svart pälsboll utan huvud. Och en stolt katt. Alltså inte för att jag är världens tönt men jag rör inte döda möss. Det bara händer inte. Speciellt inte döda möss utan huvud. Jag gjorde det enda rätta, började tjata på min värdsyrra. Först msn (såklart, hon bor typ två hela våningar över mig!!) men det gick inte, så efter lite desperat bankande på hennes låsta dörr är musen nu borta och jag kan sova. 

Eller inte. Jag är ju alldeles för speedad för att somna, så jag gör det enda rätta. Kollar på mitt tionde avsnitt av Grey's anatomy ikväll. Lovely!DISNEY'S EPCOT

2011-03-25 @ 22:58:23 DISNEY 2011
Epcot är en del av Disney som visar världen. Dom har ett visst antal länder man kan gå igenom (Mexico, USA, Canada, Norge, Italien, Frankrike, Tyskland, Marocco, Japan och Kina är dom jag kan komma ihåg). Saker med Disney är att det är inte bara berg och dal banorna och alla karuseller som är i tema, hela platsen är, husen, kläderna på personalen, ALLT! Det är så jäkla ballt! Här är bilderna i alla fall:Mer från vårt  hotell!


Fina värdsyskon!Vad då sexton år? Det spelar väl ingen roll? (;


Underhållning!


Personal på Disney!

make avatarmake avatar

När kön är superlång (ja, alla människor där är efter oss, och det var minst tio gånger till framför oss) får man roa sig. Hur? Ta kort på din tunga!Innan den roligaste karusellen av alla! Oh, förresten, alla bilder fram till nu var från Disney's hollywood studios, dom som kommer här under är från Epcot!


Maaaaaat i Kina! Så gott! Sesamkycklig om ni ville veta... (;


Kines? Nä, bara amerikansk värdbrolla!

animated gif makeranimated gif maker
Hennatatureing i Marocco! Felicia står det, på arabiska! Innan och efter själva hennan skalat av.


Med min kompis från Florida som vi mötte up där nere!


Bambi i blommor! ♣Telefonbås i Canada! (Canada är som Englands och Frankrikes lovebaby, därför dom engelska telefonerna)


Canada!


Ser ni Eifeltornet i bakgrunden? VI ÄR I FRANKRIKE!
Ooops, nu var vi i Japan istället!Och sen var vi Kina!


MY LITTLE BABY BIRD

2011-03-25 @ 21:58:24 EVERYDAY
I två dagar har en fågel suttit fast i min braskamin. Jag har väntat och väntat på att den ska komma ner i själva kamindelen för den har suttit fast i röret. Röret är för smalt och långt för att jag skulle kunna hjälpa fågeln, så jag väntade bara. Idag, efter den suttit fast i över ett dygn gav jag upp och försökte verkligen få ut den. Då visar det sig att gallret är nerfällt, och fy så elak jag kände mig. Och nu verkade det där jäkla gallret inte stanna uppfällt så jag fick stå och hålla det i en hel jäkla timme. Sen kom fågeln ner i kamindelen. 

Jag försökte få den att flyga in i en låda, men eftersom kaminen är formad så jag inte riktigt kan trycka lådan helt mot kaminen kom fågeln lös. Lyckat. Och jag kan inte öppna mina fönster. Lyckat.

Historien hade kunnat vara längre, men jag tror vi säger stopp, nu är min lilla fågel ute i det fria igen och jag har räddat ett litet, litet, liv. Den känslan! Fina fågeln är nu hos sin familj. Lycka!

VÅFFELDAGEN

2011-03-25 @ 16:37:54 EVERYDAY
Idag är det alla våfflors dag och även min mormors födelsedag. Grattis ända upp till himlen måmå! Och förresten, hur vet man att man har världens bästa värdmamma? När man får sånt här på morgonen:


DINSEY OUTFITS.

2011-03-25 @ 05:47:47 DISNEY 2011
Det fina med Florida är att det är sommar mitt i vintern och man får klä sig för sol fastän det bara är mars.


HAPPY BIRTHDAY CASEY!

2011-03-24 @ 17:45:20 EVERYDAY
Hej allihopa! Jag mår lite bättre idag, och jag är hemma, men inte för att jag är sjuk, utan för att det är studiedag! Sanningen är väl den att jag hade fått vara hemma även om vi inte hade studiedag, så jag är lycklig över att inte missa skola. 

Idag är det Caseys 16:e födelsedag! GRATTIS!FILM

2011-03-24 @ 03:11:47 FILM & TV
Alltså gud vad jag plöjt filmer idag! Här kommer en liten sammanfattning:


Jag började med "One flew over the cuckoos nest". Anledningen var att vi läst boken i skolan och ja... Confession time, jag läste den inte. Filmen var faktiskt inte så pjåkig och är man suger på en mysko film från 1975 kvalificerar sig den här. (Nu precis kom jag ihåg att mamma en gång tog hem en film som heter gökboet och sa att jag skulle kolla kolla kolla, men jag gjorde aldrig det. Misstänker att det är samma film, är det det mami?) 

Filmen handlar om ett mentalsjukhus och främst McMurphy som kommer och rör om allt. Chief halvindianen som berättar historien och den är så där allmänt konstig och härlig. 


"It's kind of a funny story" stod näst på tur och den är som en modern verson av ovanstående film. Jag ser även denna för min engelskaklass i skolan. Den handlar om Craig, Bobby och Noelle, alla intagna på psykvård för olika anledningar. En lite sötare, mindre tung och mer lättförstådd version. Den handlar om en tånårings problem mot en vuxens, och hur jobbigt det kan vara att bara leva men också om hur man tar sig ut. Fin film.


Sen gick jag över till mer helamerikanskt, "Hall pass" som enligt mig bara är en till av dom där filmerna som man vet slutet på innan den börjar. Handlar om sjukt omogna vuxna och funkar att kolla på när man är sjuk och har ingenting att göra, men ingenting att riktigt lägga sin tid på.


"Inception" såg jag för ungefär miljonte gången, och den är alltid lika bra. Jag upptäcker något nytt varje gång och den slutar aldrig sluka mig. Jag älskar den här filmen och kan låta dess mysterium fånga mig gång på gång på gång. Sen att jag finner drömmar otroligt facinerande gör ju inte saker sämre. Den här filmen är värd all tid, flera gånger om! Såååå bra!


Och sist kollade jag på "Red Riding Hood" igen, Rödluvan på svenska. Först att jag beundrar Amanda Seyfried så det gör ont och sen att den är så himla fin, kläderna, miljöerna och spänningen. Sen att slutet inte är att hurra för ska jag inte säga för mycket om, eftersom jag inte vet om den kommit till Sverige än, men om den har det, gå och se den! Och om den inte har det, boka dina premiärbiljetter nu! Så vacker att kolla på även om storyn inte är fantastisk. Värd varenda sekund.

SJUK!

2011-03-23 @ 21:36:04 EVERYDAY
Kom precis hem från doktorn, och det var ju helt sant att det inte står rätt till i min kropp. Bihåleinflamation på väg ner i bröstet sa han. Jag vet i tusan vad han menade med det, för bihålorna är ju i huvudet? Jag har i alla fall fått medicin, och glass! Ben & Jerry är en sjuk flickas bästa vän...


Medicin var det ja.

DISNEYBILDER!

2011-03-23 @ 17:18:27 DISNEY 2011

Solen lyste så fint genom gardinera i vårat rum. 
Vårt hotell!Let the memories begin!
Askungens (? Cinderella på engelska) slott!Disneyparad!


Jag kommer inte ihåg var det här var, men fint är det!

I väntan på att åka "the haunted mansion", typ ett spökhus. 


Med alla karaktärerna från Nalle Puh!En annan parad. 


Sword in the stone på engelska, jag är ganska säker på att filmen heter Ringaren i Notre Damn på svenska... UPDATE: Filmen heter svärdet i stenen på svenska. Jag hade inte sett någon av filmerna innan USA, så jag gissade!Raketer! Hur mycket ser den sista ut som en smiley med JÄTTEÖGON?


Från vår balkong mitt i natten. Fint!

Det var allt för den här gånger, fler bilder är på ingång, och statusuppdatering på min sjukhet kommer... Snart!

TODAY

2011-03-22 @ 18:11:46 EVERYDAY
Halsen rosslar, rosslar, rosslar, rosslar. Med andra ord, jag är hemma idag. Jag håller på att redigera bilder från Disney, så dom kommer upp snart!

MÄH.

2011-03-22 @ 02:38:17 DISNEY 2011
Nu längtar ni efter ett puttinuttigt inlägg där jag berättar om musse och mimmi, men så kul ska vi inte ha det. Efter all ac och varmtkalltvarmtkalltvarmtkallt när vi har gått in ióch ut ur värmen har fasnat i min hals. Big times. Jag rosslar mer än jag pratar och det låter som jag är ett-paket-om-dag-rökare även att jag aldrig ens har hållt en ciggarett i min hand. Illa. Jag klarade mig i alla fall bra tills dom sista timmara på Disney, under flyget blev det värre och nu hostar jag tills jag nästan spyr. Och så känner jag typ inte mitt huvud. Eller mina fötter. Härligt.

Nu har jag klagat klart, men jag orkar inte ladda upp alla bilder, jag är i det där mellanläget mellan gå till skolan och inte gå till skolan. Inatt blir det värre eller bättre, garanterat. Så vi får se vad morgondagen bjuder på och se om jag har tid och ladda upp bilder medans jag dricker te i min säng eller om det är skolan som väntar.


Let the memories begin!

SNARK SNARK JAG KAN INTE SOVA

2011-03-21 @ 04:29:24 DISNEY 2011
Vi har fortfarande inte internet, men vi kommer hem imorgon och då ska jag visa er en miljon bilder! Eller... Inte imorgon för vi kommer hem sent och jag har skola på tisdag. Jag vill inte säga för mycket om Disney nu, för jag skriver på min telefon och börjar jag berätta kommer jag inte kunna sluta, så det är lika bra att vänta, hålla på spänningen lie till! Just precis nu kan jag inte sova för min värdbror snarkar jättehögt, så jag tänkte att jag lika väl kan informera er om att jag lever (: Hoppas Sverige (1 grad celcius) har det lika bra som Disney, Florida (30 grader celcius).. Fast nä, det går ju inte - Disney - lyckligaste stället på jorden!

DISNEY WORLD!

2011-03-19 @ 14:59:47 DISNEY 2011
Hola amigos! (Dom pratar mycket spanska här...) Just nu skriver jag från min telefon, för internet verkar inte fungera i vårt rum, och nu är inte riktigt rätt tid att oroa sig för det. Vi landade i solen (30 grader!) igårkväll och jag och Casey gick direkt till en del av Disney som heter Epcot, där kan man gå genom världens länder och kolla på massa saker om framtiden. Sverige finns inte, men Norge. Väl där fick jag inte bara lyssna på norska men också prata massor med svenska. Jag var inte berädd på att det skulle vara så svårt! Att vara artig med en helt ny person på svenska var jättelustigt, jag ville bara prata engelska igen hela tiden!

Nu ska vi ut i en annan del av Disney, The magic kingdom och hälsa på Askungen, Törnrosa, Skönheten och odjuret, Snövit.....

VART ÄR JAG?

2011-03-18 @ 20:38:11 DISNEY 2011
Jag har ju hintat om att jag inte kommer vara hemma i Michigan den här helgen...BILDBOMB

2011-03-18 @ 00:23:27 EVERYDAY
Laddade in bilder från min fellytone alldeles precis nu, så voila! En bilbomb for yours truly!


Jag var sjukt nöjd över att få gå och lägga mig igen en dag när det var dimmigt. Det slutade med att vi fick vara lediga hela dagen, och det var ju ännu bättre!


Det var väligt soligt en dag när jag väntade på bussen (som aldrig kom! illa!)


Jag tränade en hel timme på springbandet och var så där lagom stolt, och jag förtjänade det också...


En kille i min historiaklass tog på sig typ åtta hoodies. Det var roligt då, men nu finns det inte så mycket humor i det...


Min kompis Juli somnade på en lektion, med all rätt säger jag, den var jättetråkig.


Jag var (är) lycklig över att inte behöva glasisar varje dag längre!


På spanskan leker jag frisör när det är tråkigt. Michelle som sitter framför mig har världens bästa frisyr-hår. Långt och inte upklippt, men ibland när jag inte gör det...


... Ritar jag 'Doodle Jump' på randingt paper. Ni ska se mina block, bara massor av kladd överallt!


När jag kollade vädret runt elva blev jag överlycklig! När klockan sedan var fem svettade jag som en gris i mina kläder. Sommarvärme! Men jag bor ju i Michigan så det kan lika väl snöa imorgon! (Lyckligtvis spenderar jag inte morgondagen i Michigan i morgon, hint hint)


Och idag är det St. Patricks day, det handlar om irländare, pysslingar och treklövers. Man måste ha gröna kläder annars kommer alla och nyper en. Jag är ingen grön person, och min garderob avspeglar mig... Så jag har ont i armarna efter alla nyp idag!

TENNIS!

2011-03-17 @ 00:09:02 EVERYDAY
Alltså Gud, jag har suttit med bloggrutan uppe i en halvtimme nu men har nästan inte kunnat skriva för jag är så trött i mina armar (och ben också för den delen!). Tennis är jäkligt roligt, men så jobbigt! Jag är så glad över min träningsverk och att få vara med i ett lag! Lämnar dock inte mycket tid för annat... Hehe

HEJ!

2011-03-16 @ 11:20:48 EVERYDAY
Klockan är kvart över sex här och jag bloggar....(.........) Ni borde vara stolta! Jag har liksom en lek med mig själv på morgonen, för jag är så jäkla morgontrött. Vid sex ringer klockan, och då studsar jag upp numera, bara för att kunna slå mitt rekord på hur snabbt jag kan bli klar. 11 minuter idag! Det betyder att jag har 19 minuter kvar att sova på, men idag  bloggar jag!

Vi var och såg Rödluvan (Red riding Hood) igår, och den var så jäkla bra gjord! Jag var spänd hela tiden, och den slutade så oväntat! Läskig var den med... Men jag tycker absolut att ni ska se den när den kommer till bioduken i Sverige (inte du mamma, du skulle nog hellre se den på hyrfilm, så du kan somna i mitten). 

Jäkligt jobbigt inatt alltså. Jag har vaknat en gång i timmen sen två, och jag somnade vid ett. Och så har jag tennis varje dag nu, så, jag kan inte vara trött. Tennis förresten, jag är ju sjukt dålig, men det var så himla roligt! Alla är så snälla och det går i alla fall okej... För att vara första gången (; Jag har träningsverk idag och det var liksom det som var poängen. Igår när vi var på bio kunde jag ine ens lyfta min läsk. Jag vet inte om det är ett tecken på att amerikanare har jäkligt stora läskar eller om jag har jäkligt svaga armar. Jag inbillar mig att det är alternativ nummer ett... Men jag tror vi alla vet sanningen...!


Gammal bild men vem bryr sig?

HEMLIS!

2011-03-15 @ 01:48:31 EVERYDAY
Vet ni vad jag har gjort idag? Skaffat linser! Fy fan vad skönt det är! Jag ser sjukt mycket bättre med linser och dom fick till det så bra, jag är nööööööjd!

Igår skulle vi ju sett Rödluvan, men det hände inte, så jäkla besviken var jag, men imorgon är planen, vi får se vad som händer. Jag skulle spelat tennis idag, men jag glömde mina sjukhuspapper så jag kunde inte träna... Imorgon smäller det!


Vem visste att den fanns ett ansikte bakom jätteglasisarna?

7

2011-03-13 @ 22:12:54 EVERYDAY
7 down
3 to go

RENT

2011-03-13 @ 17:46:40 EVERYDAY
Alltså gud. RENT. Jag har som sagt sett den innan men det var minst lika bra den här gången. Jag gillade förra för att vissa av skådespelarna var bättre i sina roller men också för att det var så himla mycket större med danser och liknande. Denna scenen vi var på nu var pytteliten, men allt var så jäkla bra! Dom var sjuuuukt mycket bättre på att sjunga den här gången och det blev så personligt när jag i princip kunde röra på skådespelarna om jag räckte ut handen tillräckligt långt. Anyway, jag älskade det! Och gud så mycket jag vill se den igen!

Det var ganska långt borta, och mina värdpäron var på något annat så vi fick åka limousine! Galet roligt! Så lyxigt och vi hade så sjukt roligt. Vi kom hem någon gång vid två-tiden med här ställdes tiden om i natt så det var egentligen tre, eller två. Jag vet inte. Jag är trött idag i alla fall. Nu ska vi ut och äta frukost och sen ska vi se 'Red riding hood' en filmatisering av historien om rödluvan!


PAPI

2011-03-13 @ 03:10:00 EVERYDAY
För två och ett halv år sedan dog min pappa... Den 12:e september 2008. Så länge hans minne lever i våra hjärtan lever han. Älsakde fina pappa ♥

Om jag lämnar er, medans ni ännu finns här

Vet att jag lever vidare, vibrerar i annorlunda takt

Bakom en tunn slöja ni inte kan se igenom

Ni kommer inte se mig, så ni måste lita på mig

Jag väntar tills den dag, då vi åter svävar tillsammans i skyn, medvetna om varandra

Men tills dess, lev ert liv i fullaste mått

Och när ni behöver mig, viska bara mitt namn i era hjärtan

Jag kommer finnas där.


MIN DAG I FYRA DELAR

2011-03-12 @ 22:49:35 EVERYDAY
Min dag idag kan beskrivas i tre delar:

1. Hela kalset börjar med att det springer runt en jordekorre i mitt rum. Panik! Dom är så jäkla små och snabba som tusan! Jagade runt den här ekorren hela morgonen och blev så jäkla förbannad på min värdpappas son som kom på den briljanta idén att skjuta på den med softair-guns. Åh, så arg jag var! Det hela slutade i alla fall med att jag lyckades få ut den genom en dörr, rädd så få, men levande.

2. Romeo och Julia på TV. Leornado DiCaprio-versionen och fy som jag grät! Så fin film! Varför har jag aldrig sett den förut? Nu vill jag kolla på den riktigt gamla och köpa No Fear Shakespeare (böcker som översätter Shakespearian till normal engelska) och läsaläsaläsa! Kanske kan jag låna den av min dramalärare...3. Städat! Städat, städat i jakt på min USB-kabel. Men den är borta. Jag tror det är dax att bara acceptera...Och det tar mig till precis nu.. Jag ska göra min spanskaläxa och sen ska vi på musikal! RENT som jag faktiskt sett live en gång innan!YOU TOLD ME A QUESTION AND HERE IS MY ANSWERS!

2011-03-12 @ 17:00:40 EVERYDAY
Jag vet att jag lovade att svara i ett videoinlägg, men videofy.me tycker inte om mig och jag fick alldeles för många frågor för att kunna göra det. En fråga fick jag otroligt många gånger, om att prata engelska. Det kommer jag inte göra, för det är alldeles för pinigt (blekingska för pinsamt!)  att göra videobloggar på svenska... Here we go:


Är det mycket läxor? ♥ Jag tar inte matte eller NO, och det är i överlag dom klasserna man får mest läxor i (matte), men jag har läxor nästan varje dag, men dom är så enkla! Det handlar inte om att ha rätt, bara att göra det! Man pluggar inte på samma sätt. Man gör saker, man behöver inte komma ihåg dom.

Hur svåra är proven? ♥ Inte svåra alls, det mesta görs med Scantron, så man har fyra alternativ.

Vad gör du efter skolan? Hur tar du dig till och från aktiviteter? Är det som att bo hemma eller är du väldigt bunden till att vara hemma hos din värdfamilj på eftermiddagar och helger? 
Går det att vara spontan och?
Efter skolan har jag gjort pjäser, (As You Like It och Beuty and the beast) och på måndag börjar jag spela tennis. Ja, på ett sätt är man bunden till att vara hemma för man behöver skjuts överallt, men kom ihåg att nästan alla mina vänner kan skjutsa mig om jag gör något med dom. Det är svårare att vara spontan eftersom man behöver skjuts.

Finns verkligen inte idrott? Klart det finns idrott! Jag hade gympa varje dag förra terminen!Har någon frågat dig på en date? Nope, hade det hänt hade ni varit först att få veta, promise!

Finns det verkligen INGA snygga killar i USA? Alltså, jo, massvis.

Hur fungerar systemet? ♥ Alltså gud, fråga inte ens! Först så ’talk’ar man med någon. Typ smsar och pratar som att det eventuellt kan vara mer än vänskap i slutändan. Det får man bara göra med en kille i taget. Förresten så talkar man med alla som man säger hej till. Skitsvårt att ha killkompisar då liksom. Sen dejtar man. Alltså man går ut, killen betalar och yadayada. Dejta kan man göra med flera personer så länge man bara talkar med en. Sen är man tillsammans, men man säger ändå att man dejtar varandra vilket gör det galet svårt att veta vem som har en relation och vem som inte har det. Sjukt komplicerat.


Finns det bara fet mat om man äter ute? ♥ Alltså, det är när man äter ute man kan få i alla fall någorlunda nyttig mat, men största delen av menyn är fet mat, ja.

Hur är det med snabbmat? Snabbmatsintaget är sjukt mycket högre här! Snabbmat gå fortare här än i Sverige, det finns mer, och framförallt är det billigare än att äta hemma.

Vilken mat saknar du mest? ♥ Åh vad svårt! Farmors mat!

Vilken är din amerikanska favvomat? ♥ Jag vet inte… Pizza är mycket godare i USA, men jag gillar mac and cheese, får ta med mig några lådor hem… (;

Är skollunchen nuggest, chips, kakor och pommes? ♥ Snarlikt! Pizza, hamburgare, subs etc. med pommes! I min skola kan man dock äta kycklingwrap, sallad (med massa ost i dock) eller yoghurt, men man måste äta pommes eller chips annars får man inte köpa lunchen. Jag brukar dock ge bort mina.(Sverige på Spanska, FYI)

Hur gör du för att komma över hemlängtan? Jag har haft sjukt lite hemlängtan, men när det händer, bryt kontakten med Sverige, det är det enda som funkar!

Hur känner du för att åka hem? Sjukt dubbelt, jag är ju redan hemma. Jag är rädd. Jag har inte funnits i Sverige på ett år och nu ska jag falla tillbaka i gamla rutiner och jag vill inte! Jag tycker så mycket bättre om Felicia i USA än Felicia i Sverige, min personlighet är annorlunda och jag vill inte vara den personen som lämnade Sverige för 7 månader sen…

Kan man få tycka att du ska stanna i USA? På ett bra sätt? ♥ Klart man får! Det tycker jag också!

Vilken organisation har du? STS. Supernöjd.


Hur ser en vanlig dag ut? ♥ Jag går upp halv sex… Går till bussen, skolan, ofta har jag aktiviteter efter skolan eller så är jag med vänner sen kommer jag hem och gör läxor och sen umgås jag med min värdfamilj och spenderar ett par timmar på internet innan jag går och lägger mig.

Vart köpte du dina sandaler? ♥ Ett ställe som heter DSW (Designer Shoes Warehouse)

Hur hemma kännder du dig i din värdfamilj? ♥ Det är hemma. Finns inte mycket mer att säga. Dom är min familj.

Finns det verkligen inte lokaltrafik? ♥ Haha, nej! Inte alls. Vi har en buss man kan ringa och boka tid, men man måste typ ringa tre dagar innan och enda gången jag har försökt åka med dom dök dom inte upp.

Berätta med två meningar vad det bästa och sämsta med USA är? ♥ Denna frågan är från min mor och hon har också svarat (kanske borde vi ha en frågestund med mamma för att blivande utbytisföräldrar? Vad tycker ni? Mamma, vad tycker du?) och hon säger att det mest positiva är att se mig bli flygfärdig på ett fantastiskt sätt och min bästa är samma sak, att få pröva mina vingar med familj som stöttar. Det sämsta är enligt mami att inte få dela alla små vardagliga saker och det håller jag med om.

Och där har ni bebos, nu ska jag inte ha frågestund igen på föralltid för det är jättejobbigt att svara på alla frågor!


ALLTSÅ... MIN MORGON!

2011-03-12 @ 03:41:15 VIDEOBLOGGAR
Kolla på videon för att höra sjukaste historien. Alltså på riktigt. Galet!TODAY WAS A NICE DAY

2011-03-11 @ 04:10:33 EVERYDAY
Klockan är över midnatt i Sverige så vi säger grattis till min spanska lilla kompis, Adrián. På tal om ingenting liksom. Idag var så dryyyyyg. Ingenting hände. Jag var i skolan i mssor med timmar, sen gick jag på tennismöte (YES! Jag börjar spela tennis på måndag... Vi får se hur det går...) Och sen var det optiker (testar mina linser på måndag!) och sen hem. Tränade i en halvtimme och sen... Ingenting. Det var min dag i detalj och om ni har kommit hela vägen hit är ni väl värda en bragdmedalj! Puss!

YOU TELL ME A QUESTION AND I GIVE YOU THE ANSWER.

2011-03-10 @ 00:52:47 EVERYDAY


Give me all you got tills på lördag. Då svara jag i ett videoinlägg och jag lovar att se glad ut!

KAMERASLADD TACK!

2011-03-10 @ 00:09:04 EVERYDAY
Alltså.. Den där kamerasladden. Borta! Mitt liv är så långsamt idag. Vakna. Buss. Skola. Buss. Hem. Film. Ungefär så, så har jag en jäkla uppsats att skriva också. Jag vill inte. Vill inte vill inte vill inte. Pessemist-Felicia regerar idag men så får det vara ibland. Jag har ätit chocklad och tänkt på hur jobbigt mitt liv är. Det är inte så dåligt egentligen, faktiskt så är det jävligt fantastiskt, men det är lätt att glömma det när man har PMS. Jävla PMS. Så får man inte skriva med gör jag ändå. För jag är sur idag. Så det så.

SHOPPING

2011-03-09 @ 03:42:58 NYTT I GARDEROBEN
Alltså vad fasen. Vi var och shoppade idag... Inte min smartaste idé någonsin, hittade massor, massor med fint och spenderade mer pengar än jag egentligen skulle, men va fasen. Jag har varit duktig och sparat och jag handlade inte strunt, så det får vara nästan okay i alla fall...


Alltså ja, bilderna hamnade ju härligt blandat med det får ni leva med!

Men alltså fy tusan vad trött jag är nu och vad jag ska sova gott i natt! Förhoppnis vis regnar det is i natt och skolan blir inställd... Men det är nog att hoppas för mycket.

SAKER SOM JAG HAR LÄRT MIG I DET DÄR STORA LANDET I VÄST

2011-03-07 @ 11:00:00 EVERYDAY

SAKER SOM JAG LÄRT MIG I DET DÄR STORA LANDET I VÄST

Att vara min helt min egen. Klart jag är mig själv hemma, men inte som jag är här. Det är något alldeles speciellt i att inte kunna gråta hos mamma utan istället vara tvungen att räta på sig och gå iväg med sin heder i högt i handen. Att bo i värdfamilj är det perfekt sättet att ha en fot i barndomen och den andra i vuxenlivet. En del av sig själv tillhör en familj och en annan del tillhör bara dig själv, och den känslan är ganska jäkla fantastisk.

 

Att vara en storasyster. Min lillebror som är världens bästa i all ära, men han är ganska gammal, gammal nog att inte riktigt behöva min hjälp i alla fall. Att vara storasyrra till en sex år yngre lillkille är en annan femma kan jag lova. Det handlar inte bara om att hjälpa dom med läxorna, det handlar lika mycket att lära sig tycka om och till och med älska någon som en bror eller syster utan att dom egentligen inte är syskon. Jag brukar säga att Gud inte gjorde mig och mina värdsyskon syskon, STS fixade det.

 

Att tvätta. Yes, confession time. Jag bara langade tvätten till min moder hemma i Sverige. Poängen i den här punkten är ju inte just tvätten, men faktumet att jag lär mig leva. Leva är inte som i filmerna om att resa och drömma och ha det fantastiskt, leva är ju faktiskt mycket oftare att tvätta och städa och diska. Hur pessimistiskt det än låter så är det ju sanningen när allt kommer omkring. Det finns så mycket saker jag lärt mig hemma som jag inte behöver veta här. Samtidigt finns det mycket saker som jag lär mig här som jag inte gör hemma.

 

Att växa. Sanningen är, att när jag lämnade Sverige mätte jag 171 centimeter. Idag mäter jag 175 centimeter, och aldrig har jag trott så mycket på att växa mentalt. Kanske är dom där fyra centimetrarna en symbol på hur mycket jag växt som person? På hur duktig jag blivit på att sätta andra före mig själv och att lära mig att jag inte är viktigast. Kanske är dom där fyra centimetrarna inte bara fyra centimeter utan ett tecken på att jag är nästan vuxen?

 

Att våga. Vet ni vad som är jätteläskigt? Att prata engelska. Det är ju klart att jag har brytning (nu hör inte folk att jag är från något annat land än USA längre, och det är ju ganska ballt, men det fanns en tid innan den lyckan) och det är klart att det inte är jättekul att folk inte riktigt förstår vad man säger. Det är inte alltid jätteroligt att folk retas lite för brytningen, men det ligger i en själv. Jag har lärt mig att det faktiskt inte är så farligt att prata inför amerikanare, så nu gör jag det hela tiden! Kanske är det på grund av den eviga ordströmmen som forsar ut ur mig som jag knappt har brytning längre? Jag kan i alla fall ta och berätta att det var ett stort steg att sluta skämmas för sitt tal och våga prata! Ett väldigt klokt ordspråk lyder: ”jag blir hellre dumförklarade för att fråga än för att inte veta” och det tycker jag vi ska leva efter. Jag frågar om ordspråk och ord och fraser hela tiden, så nu vet jag vad det menas när dom säger ’That’s what she said!’, men det är en helt annan historia!


HEJ!

2011-03-07 @ 05:05:13 EVERYDAY
Bakom en datorskärm i Michigan sitter en vemodig Felicia. Vi hade vår sista skönheten och odjuret föreställning idag och det gick strålande, såklart! Även att jag är glad att slippa försöka hitta en skjuts hem och stanna i skolan till nio vissa dagar är det ändå något speciellt med att nå slutet. 

Jag vet att jag har bloggat dåligt och förhopningsvis kommer jag bättra mig nu när stressen från musikalen är över.. Tills dess har jag förberett en lista som kommer dyka upp imorgon!


Right now. Exhausted? Oh yes.

VÄNNER SOM VET FÖR MYCKET

2011-03-04 @ 17:57:35 EVERYDAY

HÄRLIGA DAG

2011-03-04 @ 14:37:48 EVERYDAY
Världen älskar mig. Dom ringde nyss och ställde in skolan helt. Underbara dag. Det betyder att jag bara har haft skola en dag den här veckan, och dessutom att jag inte behöver göra det där spanskaprovet idag. Bra dag. BRA DAG.

YES!

2011-03-04 @ 12:44:34 WHAT I'M WEARING TODAY
När jag var helt redo att lämna huset i morse och i princip bara skulle sätta  på mig skorna och gå ringer det. Två timmars försening! (!!) Lite surt att jag är pigg nog nu för att inte somna om, men jag gjorde det enda rätta. Bäddade ner mig med Gossip Girl. Bästa morgonen på länge!


Gårdagens outfit. Tröja med spetsaxlar från H&M, kjol från forever 21 och strumbyxor från DSW. Halsbandet kan ni inte riktigt se (visar nog i annat inlägg för det är så fint) men det är från USA's version av myrorna!

HOLA!

2011-03-03 @ 20:06:58 EVERYDAY
Preimär för Skönheten och odjuret idag! Aaaaaaah! Vi filmade hela grejjen igår, så det var genrep big times! Jag tog massor, massor av bilder: 


Babette!


Mrs. Potts!


Ost!


Servett!


Blomvas!


Madam le grande!


One of the silly girls (:POLAR PLUNGE!

2011-03-02 @ 18:30:54 EVERYDAY
Här hintade jag om att jag gick upp alledles för tidigt på söndag morgon för att göra något spännande. Det spännande kallas Polar Plunge! Man hoppar i en frusen sjö för välgörenhet. Jag fegade ur i sista stund för det här är verkligen fel vecka att vara sjuk. Roligt hade vi i alla fall! Alla andra klädde ut sig till gamla damer och plurrade!


REHERSAL

2011-03-02 @ 03:38:38 EVERYDAY
Åh, shit, nu närmar det sig! Imorgon filmar vi skönheten och odjuret och på torsdag öppnar vi portarna för musikalen! Vi hade full klädrehersal idag, och så här ser sminket ut! Spännande, eller hur?


LOCKAR LOCKAR LOCKAR LOCKAR LOCKAR

2011-03-01 @ 18:21:45 EVERYDAY
Kommer ni ihåg det här inlägget? Det var ju lögn. Fetlögn! Sanningen är den att jag lockade håret. Med papperspåsar! Ganska ballt, eller hur? I går kväll tog jag det ett steg längre och lockade med pappiljotter! (stavning?) 
Och nu sitter jag här med fina lockar och väntar på att klockan ska bli två så jag kan åka till skolan. Dom närmsta tre dagarna är för ACT-testing. För er som kollar på amerikanska tonårsfilmer är det samma sak som SAT's (nästan) och är suuuperstora prov, som nationella, som tas över tre dagar när man är Junior. Det betyder att jag, som är Senior, får vara leddig!

FÖRLÅT

2011-03-01 @ 05:36:21 EVERYDAY
Jag har ju inte bloggat på superlänge! Hur hände det!? Sorry. För att väga upp det hela kommer nu bildkalaset från Winterfest!


Jag hade så himla kul! Här är bilderna från 'röda mattan', alltså innan jag dansade bort alla min amerikakilon! (Dom åt jag på mig idag igen, men det är en orelevant detalj!) Senare började svetten rinna och glasögnen blev alldeles dimmiga!Jag hade mina skor på mig i duktiga två timmar av tre, men sen blev det bara alldeles för mycket, svetten rann i pannan och fötterna värkt så jag fortsatte dansa med fria fötter men upptagna händer.Sen mitt i natten åkte vi till Meijer för att inhandla snacks för kvällen... När man är ensam i en affär lika stor som ett normalt köpcenter kan man ha farligt roligt! (;


Och sen slutade kalset med jordgubbs-is-drinkar i fina glas med mjukisbrallorna på (och så ni inte ens behöver tänka tanken: alkoholfritt, såkalart!) Somnade gjorde jag någon gång runt tio över fem på morgonen och gick upp gick jag vid sju.. Det var en spännande dag to say at least som man säger i USA. Anledningen till att jag gick upp så tidigt är en helt annan historia, som kommer senare, för nu börjar klockan vandra mot midnatt och den här donnan behöver sin skönhetssömn! Puss!
Hej kompisar! Du har landat hos aicilef! Den här bloggen drivs av två allra bästa kompisar, Felicia och Nathalie! Vi är ute på vårt livs äventyr och ska under de kommande månaderna leva ur en ryggsäck på resande fot, någonstans mellan Oceanien och Asien! Vi är såklart orimligt pepp på detta och ser fram emot att dela vår resa med er! Välkomna till aicilefs!

ps. Tidigare har bloggen drivits av endast Felicia, i arkivet kan ni läsa om hennes utbytesår i USA (2010/2011) och allt däromkring!