VAD TUSAN HÄNDER MED BLOGGEN NÄR JAG ÄR EX-UTBYTIS?

2011-06-30 @ 13:21:33 EVERYDAY
Jag har klickat mig in här så ofta dom senaste timmarna och dagarna, men det finns liksom ingenting att skriva. Inte för att mitt liv har gtt och blivit så ointressant, men jag känner att jag inte tror att det jag gör om dagarna skulle intressera er så mycket längre, det är ju bara mitt vanliga sverigeliv! Samma som alla andras!

Just därför tar vi inte en paus, vi slutar inte, vi ger inte upp aicilefs, men vi saktar ner. En av anledningarna är helt enkelt att jag inte längre har en egen dator. Den är kaputt och jag ska inte köpa en ny förän i september då alla pengar från sommarens jobb har entrat kontot.

Men typ som nästa helg, då jag befinner mig i Paris med min amerikanska syster, då ska vi blogga tills fingrarna blöder, men just nu har jag ingen lust att skriva om saker som träningsverk och värme. Hoppas ni är med, bloglovin är ett utmärkt sätt att följa, då ser ni när jag uppdaterat utan att behöva klicka er in varje dag ♥


bloglovinbloglovinbloglovin

HEJ IGEN, KÄNNER NI IGEN MIG? DET ÄR BARA JAG, FELICIA!

2011-06-28 @ 16:24:19 EVERYDAY
Hej kompisar! Igår kväll kom mamma in till mig och frågade när tusan jag ska blogga igen!? Och jag insåg väl att jag inte har varit särsklilt rättvis mot alla er som troget följt mig i ett helt år, och så kommer jag hem till Sverige och hälften av er tappar intresset för nu börjar eran egna resa mot USA, men så är det dom där trogna kottarna (ni är faktiskt rätt många fler än vad jag trodde) som troget kollar in här varje dag och får se att jag inte uppdaterat.

Jag ska börja från början. När jag satte mig i min bil i USA och började köra mot DTW airport så var jag inte ens ledsen. Jag var redo. Jag hade några veckor över våren som jag tyckte var jättejobbiga, men nu var jag redo. Jag hade gjort mitt märke i USA, jag var liksom klar, om ni fattar? Jag hade gjort mitt och jag var redo att åka hem. Jag grät när jag var tvungen att säga hejdå till min familj som inte var varit något annat än superbra i ett helt år, men i bakhuvudet hade jag hela tiden att jag skulle träffa dom om bara två veckor igen. Mina två bästisar som var medc var jobbigare. Dom kommer jag ju inte se på två år, minst! Mern jag gjorde det, jag gjorde det precis som jag gjorde det på Kastrup ett år tidigare, jag sa hejdå, jag var ledsen, men sedan gick jag och kollade inte tillbaka, och det funkade bra. 

Jag hoppar över flygresan, för den vara bara tröttsam. När jag kom hem kom bara en av mina väskor med mig, så jag hade lite problemas med det, men det löste sig och i torsdags kväll var min västa tillbaka hos sin mama (läs: mig). Att träffa mamma var precis som att jag aldrig åkt. Om sanningen ska fram har det varit precis som jag aldrig åkt. Det var så konstigt att alla pratade svenska (danska) omkring mig och jag pratade engelska med allt och alla, ochgör fortfarande för den delen. 

Jag kom hem till min bror och min mammas sambo och min morbror och min morfar. För första gången i livet såg jag min morfar gråta och det var en sån känsla, att veta att jag varit saknad, ni vet? Att det betyder något att jag var borta så länge och att det finns så många här hemma som älskar mig, ni vet? Om det är något man lär sig under ett utbytesår är det att uppskatta det man har hemma, att uppskatta sin familj. 

Nu under veckan jag varit hemma har jag levt en idyll, midsommar och allt ni vet? Det är helt enkelt en bra tid att komma hem. Jag var träffat mina kompisar och jag har varit hos farmor och äit för många köttbullar. Jag har cyklat mycket och insett att jag har så otroligt dålig kondis. Jag har kommit tillbaka, jag har kommit hem, och när allt kommer omkring så är det här alltid hemma. USA kan vara hur bra och fantastiskt som helst, och tro mig, en dag kommer jag återvända till mitt andra hem och kanske stanna för gott, men just nu, idag och i alla fall några år till kommer det här där jag är precis nu vara hemma, och jag hade inte kunnat önska för något mer ♥

HEJ!

2011-06-18 @ 07:11:54 EVERYDAY
Klockan här har officiellt slagit om till lördag så nu är det bara tre dagar innakag lämar USA! Hur gick det så snabbt!?!?! Jag har börjat packa öite smått men känner att jag borde ha kommit längre... Det är ju så svårt att kmma till det bara! Idsg hade jag några vänner över och sa hejdå, imorgon dka jag åka runt på massa grad partys, på söndag åker jag till Kentucky över dsgen och sen finns det liksom ingen tid kvar! Gaaah!

Annars är inte mitt liv så spännande, kag sat barnvakt igår... Jag köpte en iPad! Skickade hem ett paket. Bokade biljetter till Harry Potter. Köpte en bok. Ni ser, inte så spännade (iPaden såklart, men det är mer spännande för mig än för er!) jag rundar upp nu och hör av mig när jag har något viktigt att säga!

IN ENGLISH FOR A CHANGE.

2011-06-16 @ 04:20:56 EVERYDAY

I am just going to write this post in english, due to the fact that I am missing the magic swedish letters, and also, I am waaay to tired to think about translating! I just printed all my information about my flights, I can not believe I am departing from detroit in only six days! How did time fly so fast!?

I started to pack my bad today, and it is insane how you can fit such a big part of your life in a luggage! I am packing one year, the mist important year in two large suitcases. 100 lbs of memories! I can only repeat what I already told you, it is truly my turn. I have made my mark in america in and plenty americans lifes, as well as they marked my. i travel home as what I would say, a better person. A better me, a me I am more comfortable with.

At the same time, my legacy can not possibly be the same. I identify myself with being foreign, beign an exchange student, an now that era of my life is over! I can not belive it! But in only days I will be back and I am sure I will love it. I tell my friends and myself I have a life to get back to, a life i love and wouldn't give up, at least not yet.

Being here this year has almost been like a fairytale to me, I got to see so much and exlore and experience, my life has been on top for ten months straight, exciting and so good, and now it is time to fall back. In a way, I look forward to it. Old patterns has their charm, and having what used to be in the future is comforting.

I guess what I can conclude from this little essay I just gave you is that am I honestly, truly and most definatly ready. Scared, and nervous as hell, but still in a way excited and longing for what I have ahead of me. Tuesday (the day i leave America) will be so horribly sad and depressing, but wednes will be so good. The thought of meeting my mom and brother again is overwealming, and it makes me smile. I am ready! Sweden, bring it.


10 MANDER / JAG KLARADE DET!

2011-06-13 @ 18:55:34 EVERYDAY
Idag har jag befunnit mig i USA i tio hela mander. Jag klarade det! Jag ar sa stolt over hur lite hemlangtan jag har haft och hur bra jag faktiskt har haft det. Ah! Jag ar lycklig idag! 

Jag har ocksa b;rjat langta efter att aka hem, jag saknar mitt liv. Som jag har sagt innan, det ar min tur, och jag ar redo. Oslagbar kansla!

REST IN PEACE, VAIO OF FELICIA

2011-06-12 @ 23:09:55 EVERYDAY

Hej alla glada! Idag ar det inte mindre an nio dagar innan jag lamnar the US of A och flyger hem till moderlandet igen. Som ni sakert ser anvander jag inte dom dar magiska svenska bokstaverna vilket betyder att jag sitter pa en amerikask dator. Varfor? undrar ni. For att min dator dog sager jag da. Den har fungerat lite halvdant i flera mander och igarkvall sa den hejda. Jag hoppas att den kommer borja funka igen med lite help fran en manniska som kan mer an datorer an jag, men jag har besammt mig for att inte ta tag i det innan jag nar Sveriges granser igen.

Inte varldens roligaste att vara utan den dar kara lilla VAIO:n, men you got to do what you got to do, sa jag kommer vara en extremt obra bloggerska i det narmaste... Jag ska gora allt jag kan for att hitta en dator da och da (sitter just nu pa min vardmammas) men tills jag kommer hem och kan ta min lillebrors lite oftare an vanligt far vi ha det sa har, och det funkar det ocksa!

Jag hoppas att ni overlever aicilefs tillfalliga bortgang precis som jag, men en bunke chips och en bra bok (Harry Potter ar ju helt jakla berondeframkallande! Varfor laste jag inte dom innan?!)

Ciao, amigos!


PARTY ALL NIGHT WITH THE SENIORS

2011-06-09 @ 20:55:36 EVERYDAY
Efter graduation väntade ett party som började (!) vid midnatt och höll i sig hela natten. Klockan sex på morgonen åkte vi äntligen hem efter en lång, lång natt med massor av kul! Det här partyt är extra bra för er, för jag kom äntligen omkring med att ta bilder på alla mina kompisar, so, for yours truly!JULI.


BENO.


NIC.


LAUREN OCH MICHELLE.


DREW.


SOFIA, SUM OCH VALERIA.


MARY.


ALLI.


KAT.


CATHERINE.


TERRY.


MAL.


MICHELLE.


KATIE.


CAL.


KAYLA.


KYLE.


JACKS.


KARLI.


CHINN.


KERRY.


KIM.


CHE.

And that is it.

LÄGESRAPPORT

2011-06-08 @ 06:05:06 EVERYDAY


Åh, idag har varit så sjukt roligt! Jag ska ha grad party på lördag, typ som en studentfest, och idag har jag och min värdmamma åkt runt och fixat allt. Partytält, hoppborg, tårta, hela kittet! Längtar sååå mycket! Kom hem och lunchade på Panera Bread's mat. Gooodaste! Tomatsoppa och bröd på bilden, så himla, himla gott!

Jag har kollat på film och städat och flugit idag - nödvändigt med städandet, måste ju vara rent på lördag! På tal om att städa tog jag också fram min resväska idag, så himla vemodigt!

Det är i alla fall dagens lägesrapport, min kamera är på lite villovägar, men kommer hitta tillbaka till mama imorgon, så då kommer alla bilder från all-night-party som följde efter graduation, see ya later alligator!

GRADUATION: ALUMNI

2011-06-06 @ 19:00:16 EVERYDAY
Och så när klockan slog halv åtta var vi alla graduated. Alumni. Ut gick vi och hittade familj och vänner... Känslan, alltså jag vet inte ens hur jag ska förklara. Lyckan över att ha klarat att vara borta från alla mina vänner och min familj i ett helt år, och sen sorgen över att behöva lämna allt jag har här. Men när allt kommer omkring klarade jag det, jag gjorde det! Och den känslan är allt.Och det får avsluta min lilla historia om Graduation. Hoppas att ni tyckte om att få följa med på hela resan!

GRADUATION: THE CEREMONY

2011-06-06 @ 03:49:27 EVERYDAY


GRADUATION: THE HOME STRETCH!

2011-06-05 @ 10:00:00 EVERYDAY
På alla dom här bilderna står vi i vårt led och väntar. Jag är nummer 488 och allt vi vill är att börja gå in. Foton tas, alla hälsar och gratulerar. Och sen kommer det i högtalarna "Senior, please start enter the arena floor for Howell High School Graduation, Class of 2011!". Pirret i magen var nu fjärilar, stora fjärilar, och vi gick in till alla föräldrars jubel... Forsättning i nästa inlägg!

GRADUATION: GRADUATED!

2011-06-05 @ 04:58:55 EVERYDAYNu är jag officiellt en alumni! Graduated och allt! Jag har inte tid att skriva mer just nu för jag måste åka iväg till All night party! Det är ett kalas som skolan anordnat, från midnatt till klockan sex. Trött tjej imorgon, oh yes! Det allra bästa är att direkt efter partyt slutar ska jag på zoo i Detroit. Ingen sömn! Jag lovar att lägga upp fler bilder imorgon eller övermorgon!

GRADUATION: ON OUR WAY

2011-06-04 @ 21:10:23 EVERYDAY
Nu är klockan snart halv fyra och det betyder att det här är sista inlägget innan jag beger mig. Jag är så nervös! Efter idag kommer jag inte lägre vara utbytesstudent. LÄSKIGT!
Klänningen är som sagt många gånger från Betsey Johnson, skorna är från American Eagle och fejjan har stamcellerna bidragit med. 

GAH. NU ÅKER VI!!

GRADUATION: GETTING READY

2011-06-04 @ 18:31:00 EVERYDAY
Your image is loading...Your image is loading...
Ovan ser min hela outfit för graduation. Lagom pirrigt nu när vi åker om två och en halv timme! Ska börja locka håret om en minut, och åh! vad jag är rädd att jag ska ramla!

Forsättning följer...

GRADUATION: NERVÖS KVÄLL INNAN

2011-06-04 @ 06:46:09 EVERYDAY
Nu har det officiellt slagit om till den 4:e även här i USA, och det betyder inte bara en väldigt speciell dag för min gudmor (grattis Maria!) utan också att jag kommer ta graduation idag. Idag är dagen då mitt år på high school officiellt slutar, sista dagen då jag faktist är en student. Hur gick tiden så fort? 

Idag var jag på grad rehersal, typ en samling där vi fick reda på allt. Jag fick reda på att jag är med i något som heter honor roll, en grupp med mycket prestige i den. Så här funkar det: I USA räknas betygen om till GPA, grade point average (Betygspoäng medel) och man kan ha upp till 4.0. Har man 3.5 är man med i honor roll, och får ha ett brunt rep runt halsen på graduation. Man får även ett diplom för academic achievment (akademisk prestation). Har man mellan ett 3.7 till 3.888 är man också i honor roll, men man har även förtjänat outstanding academic achievment (utomstående akademisk prestation). Här hamnar jag. Det betyder att jag får ha ett guldigt rep. Sen efter det, 3.9 till 4.0 är high honor roll, vilket betyder att man får gå i en speciell grupp på graduation, och den gruppen missade jag med 0.1 poäng! Mitt GPA är 3.8 och det är ju sjukt surt, men jag gjorde typ mitt bästa i alla fall (;


Alla papper om att vara i honor roll och repet jag kommer bära!


Stolt, stolt, stolt!

Jag ska försöka låta er följa med hela dagen, men det brukar ju vara lättare sagt än gjort...MÅR LITE ILLA I MAGEN

2011-06-03 @ 21:35:29 EVERYDAY

Detta fick mig att må lite illa... Skapade juni-mappen i datorn, vilken också är den sista mappen som kommer vara fylld med bilder från USA. Jag kommer ihåg när jag skapade augusti 2010-mappen och tänkte på att det faktiskt kommer ligga bilder från NYC och amerika i den, och nu är jag på min sista. 

Det är sötsurt, som dom säger i USA. Vemodigt. Men som jag har sagt innan, det är min tur. Jag är redo. 18 dagar.

MRS. H'S!

2011-06-03 @ 14:00:00 EVERYDAYVärldens mysigaste ställe? Min värdmormors hus!

FOREIGNERS

2011-06-02 @ 15:00:00 EVERYDAY
Mrs Severs, vår skolas allt i allo (typ sekreterare, anornare etc.) höll ett litet sista party för alla utbytisar! Här är biiiilder!

LAST DAY OF SCHOOL!

2011-06-01 @ 13:00:00 EVERYDAY

Sista dagen i skolan tog vi sjukt mycket bilder, längre ner är ett par stycken i alla fall. Walkout (som det heter när alla seniors går genom hela skolan och säger hejdå till alla juniors, sophomores och freshmen) var sjukt sorgligt... Mitt år på high school är officiellt över och det är så vemodigt! Jag är inte längre en utbytesstudent! Det är svårt att hitta sig själv när man har identiferat sig så länge med något man inte längre har...


Väääärldens bästa lärare! Mr. Riordan (spanska!)


Min kompis Alli i en morphsuit!


Drama 2! 


Världens bästa Kim!


Felicia, Eric, Jon och Kim i sociologi!

DUBBELHAKAN: EN PRODUKT AV 10 MÅNADER I USA!

2011-06-01 @ 06:37:46 EVERYDAY

FELICIA, NU ÄGARE AV EN MÄRKESKLÄNNING

2011-06-01 @ 03:00:09 NYTT I GARDEROBEN
Vi åkte till ett mall idag, ett mall med massa märkesbutiker. Och gissa vad? Precis som rubriken säger är jag nu ägare av en märkesklänning! Åh, lycka! Betsey Johnson är designen som har fått äran att ta min märkes-oskuld!
Världens finaste klänning är det! Så glaaaad!
Hej kompisar! Du har landat hos aicilef! Den här bloggen drivs av två allra bästa kompisar, Felicia och Nathalie! Vi är ute på vårt livs äventyr och ska under de kommande månaderna leva ur en ryggsäck på resande fot, någonstans mellan Oceanien och Asien! Vi är såklart orimligt pepp på detta och ser fram emot att dela vår resa med er! Välkomna till aicilefs!

ps. Tidigare har bloggen drivits av endast Felicia, i arkivet kan ni läsa om hennes utbytesår i USA (2010/2011) och allt däromkring!