BRIDESMAIDS

2011-07-31 @ 17:00:00 FILM & TV


Den här filmen var jag och såg i fredags kväll. För andra gången. En gång i USA och en gång i Sverige har det blivit. Lika rolig båda gångerna. Det är liksom grabbhumor för tjejer. Det är ju ofta så att killarna glänser och är roliga, och sen hänger tjejerna med. 

Här är det ALL IN på the chichas. Dom får vara roliga, olämpliga och dom får ta hela uppmärksamheten. Superbra tycker jag. Så roliga karaktärer, så olika och så utpräglade. Se den!

PARIS: DAG 3

2011-07-31 @ 11:44:31 PARIS 2011

Tredje dagen i Paris bjöd på lika mycket turistande och kul som den föregående, och vi började på triufbågen, eller som en äka parisare hade sagt, arc de trioumph!

 

 

 
Triumfbågen är extra fin när man drar upp kontrasten mycket.
Den har många fina detaljer den där bågen!


Oj då. Vem har vi här?


Sen tog vi en bild med självtlösaren!


Sen vår traditionsenliga semesterbild med en väldigt blåsig klänning...


... Innan vi hoppade mot nya äventyr!


Kan ni gissa vart?


Lovren såklart!


Där satte vi oss ner, för benen skrev av trötthet. Casey och Lasse hade begett sig till hotellet för att vila, så jag och min mamma och bror var än en gång ensamma. 


Dom hade ställt upp pallar för att man skulle få hålla i ingången, det tyckte jag var roligt. 
Och så gick vi in...
Det fanns många fina målningar och skulpturer. Många som i många. Vi fick senare veta att om man hade spenderat en minut framför varje konstverk i hela Lovren kommer du vara där dag och natt i fyra månader. Eftersom jag är killer på matte har jag räknar ut att det betyder att det finns 175 680 konstverk i hela museet. Vi tycker vi såg hur många som helst, men nu inser jag att det bara var en bråkdel.


Men vad vi egentligen var där för är den här kvinnan. 


Vi var allra längst fram. Inte så speciell om jag ska vara ärlig, en liten tavla som kunde vara vem som helst. Skitglad att jag har varit där och tacksam för möjligheten, men i slutet är hon bara en kvinna på en tavla bakom massa skottsäkert glas som hade kunnat vara vem som helst.


Sen åkte vi hit. Montmartre. Det ligger på en hög kulle så man ser ner på hela Paris.


I kykan på Montmartre firade dom.


Det var nämligen så att någon hade bett där dag och natt i 125 år, och det är ju ganska ballt. 


Fina familjen ♥


Där uppe stod en man och fipsade som en gud! Tänk att ha sådan talang och ändå vara hemlös...


Interessanta parkeringar fick vi se


Sen åkte vi till Champs de Mars och det var maaaagiskt. Undra hur många gånger jag sagt det ordet om Paris?


Himlen var otroligt fin precis i skymningen.


Sen var det ljusshow!


Sen lekte jag med inställningar på kameran.


Och då avlustar vi lördagen i Paris med en bild på självaste ägaren av den här bloggen!


PARIS: DAG 2

2011-07-29 @ 16:05:42 PARIS 2011
Fredagen i Paris började tiigt, för vi skulle till den största turistattraktionen av dom alla, och visste att om vi inte var där innan solen stog på mitten av himmelen skulle få vänta i mer än ett par timmar. När vi hoppat av tudnnelbanan på Ecole Militaire såg vi att kön var skapligt lång redan. SUCK! Men sen såg vi en annan, kortare kö och ett mycket större äventyr: Trapporna.


Åh! den där luggen som aldrig ligger platt!


En inte så redigerad bild och sen en mer redigerad.


Uppe på andra våningen! Efter att ha klättrat upp för alla 669 trappsteg! När man är på andra våningen har man gått alla trappor och är ungefär halvvägs upp, sen är det hiss som gäller!Så stolt över min lillebrolla som gick hela vägen upp till andra våningen trots höjdrädsla! Go Oliver!


Magiskt.


Där på andra våningen lämnade jag och min (värd)syrra resten av min familj och ställde oss i kön till hissen som tog oss hela vägen till toppen av Eiffeltornet!


Där uppe var det så otroligt högt att man visste inte vart man skulle ta vägen. Det var lika magiskt där.


Vi hoppade och det kändes som om hela tornet skulle rasa under våra fötter. Så galet högt!


Jag skrattade mycket där på toppen, för mina vader var stenhårda och gjorde skitont. Och så såg jag en dubbelgångare till Daniel Radcliffe och skrattade ännu mer, för han var också kort. Sen fick jag ta kort på han och hans gäng med kompisar, för dom ville att jag skulle göra det, och då tänkte jag att det är nog han, för det var verkligen Harry Potter som stod där och log till mig (kameran). Men i retrospekt vet jag ju att det inte var han, han var ju och promotade den sista filmen. Men det var spännande då, och jag låtsas fortfarande att jag har träffat självaste Harry Potter ibland, för jag får så bra minnen i magen då.


Dom där fötterna gick upp för många trappsteg, så vi tyckte att dom skulle få vara med på kort innan dom begav sig ner igen.


Sen gick Casey och min mammas sambo och sov, så jag och min mor och min bror begav oss till Notre Dame, för vi ville inte sova bort Paris! Här sitter vi precis över Seine.


Det var också magiskt. Men det var det mesta i Paris.


Ni kanske inte märkte det på förra bilden men det var otroligt många otroligt vackra statyer där uppe.


Utanför. Är vi syskon eller är vi syskon. Till och med jag ser likheterna här. 


Väl där inne tände jag ett ljus för min pappa. Det kändes så otroligt fint att göra det. Som om han var med mig hela tiden.Det fanns väldigt fina fönster där inne i kyrkan. Fast det var svårt att fota något som helst där inne, för det var väldigt mörkt. 


Denna bilden tog jag bara för att jag smyglyssnade på ett amerikanskt par som stod där inne med oss. Ungefär så här gick deras samtal: Pojke: Lets take som awesome pics with the candles! Flicka: Yeah, sure, they'll make me look hot. Pojke: Oh, holy shit, you have to pay for those! (pekar på ljusen) Flicka: Shit. I thought this place was free. Fucking liars! Då fick jag bara sån känsla att ni-är-i-en-av-världens-äldsta-och-finaste-kykor-kolla-er-omkring-och-sluta-fundera-på-vem-som-är-snyggast.


Nya äventyr infann sig här, på en av Paris moderna operor! Jag tänkte att fy fan vad trist att kolla på opera i två och en halv timme på franska när jag läst spanska, men det var så otroligt ballt! Bara alla kostymer och skådespelare och röster fick operan att försvinna på en blinkining. Fy tusan vad jag är glad att jag fick kolla på detta och tack tack tack till Gwen och Casey för min biljett!


Det var mycket folk!


Och coola kläder! Mer än så förstod jag inte, men det är en upplevelse jag sent kommer glömma! 

Det får avsluta mitt inlägg om Paris dag 2, för snart har jag nog uppnått maxgränsen för hur många bilder som får vara i ett inlägg.

IDAG ÄR EN BRA DAG. EN VÄLDIGT BRA DAG.

2011-07-29 @ 15:48:22 EVERYDAY
Jag sov dåligt i natt. Gick och la mig för tidigt och vaknade en gång i timmen. Vaknade ändå vid tio i sex och kände mig hyffsat utvilad. Cyklade till min sommarpraktik på sjukhuset i spöregn (jag älskar sommarregn) och hittade mina favvo-sköterskor. Det gör sån skillnad att vara där beronde på vem som jobbar. Hade skitkul på jobbet. Skrubbade smutsen ur hela köket och pratade med patienter och sorterade och höll på. Skrattade till magen knöt ihop sig då och då. 

Sen cyklade jag hem, i uppehåll, det var ganska skönt att det inte regnade mera, för det är så klibbigt ute. Kom hem. Ingen reklam utanför dörren (delar på helgerna för att tjäna lite pengar). Ringer sdr och reklamen är här inom en halvtimme. Ännu bättre är att mitt stora område är inte mitt längre. Så underbart att få vara ledig i helgen. Hittar en oöppnad Marabou under sängen från i onsdags och har tre helt nya böcker från bibblan och en ljudbok som väntar. 

Och bäst av allt. Jag ska blogga. Lägga upp alla bilder från Paris (!) och sen njuta av kvällen. Åh! vad allt känns bra just nu.

MY MOMENT

2011-07-21 @ 20:31:02 MUSIK


Alltså, ska sanningen fram är jag inte ett fan av Rebecca Black. Inte ett fan alls. Men detta är ju så jäkla kick-ass och inspirerande, för hur långt ner under jorden har inte den här tjejen blivit nertryckt och hatad? HUR MYCKET!!? Och så är det lite Black strikes back när hon gör den här låten. Lite som en spark i fejjan på alla haters. Starkt!

PARIS: DAG 1

2011-07-15 @ 21:05:16 PARIS 2011
Nu är det lite mer än en vecka sedan jag landade i Paris, jag är hemma nu och har varit länge, men jag har liksom inte hunnit berätta om resan, så nu är planen att bryta ner det dag för dag och berätta för er om en av de bästa resorna i mitt nästan sjuttonåriga liv.

Resan började ungefär klockan ett i torsdags och under dagen satt vi bara på tåg och flyg. Vi landade i Paris(!) någon gång runt tio på kvällen och satta människor och bagade i en taxi mot hotel Troyon, ett superfint hotell nära Champs Elysees och Arc De Triouph. När åkte förbi bågen berättade jag för min familj om hur lyckliga vi ska vara över att dagen bara flytit på, och det visade sig vara något jag fick ångra, jag är inget vidskeplig, men jinxade resan gjorde jag allt, för när vi kom fram till hotellet väntade dåliga nyheter.

"Your boking was cancelled, I can't do anything, sorry" sa hotellvärden och jag ville bara dö på stället. Värden har precis berättat om hur fullbokat Paris är och om att han inte ville hjälpa. Klockan är precis innan midnatt och jag fick panik. Efter lite tårar från min sida bestämmde sig världen (som i övrigt var otroligt snäll och trevlig) för att hjälpa oss. Vi sätter oss i en taxi mot det nya hotellet, som han säger är jättefint i ett fint område.
Fint område är ju en fråga om vad som är fint. Säkert var det, men fint? Sexshopar och bordeller kantade Rue de seze. Vi kände mest att vi hade tur över att ha ett hotell med tak och gick och la oss. Somnade som bäbisar i våra oväntat fina rum som luktade lite gubbparfym och mögel. 

HARRY POTTER

2011-07-13 @ 14:44:50 FILM & TV
Vet ni vad jag gjorde i natt? Såklart ni vet, jag var ju så där lagom diskret och skrev det i rubriken! Jag var på filmen som liksom rundade av min barndom? Hur länge är man barn egentligen? Jag fyller 17 i november och har en åldersnojja som heter duga, lite för tidigt kan man tycka, men så är det! Tillbaka till ämnet, nu har jag officiellt sett den sista filmen om Harry, Ron och Hermione. Tänk, att min generation har växt upp med de här filmerna, Harry är väl ungefär min ålder i serien, några år äldre kanske. Vi har följt Harry slaviskt i år, och nu är det slut! Konstigt!

Vad tyckte jag då? Utan att avslöja för mycket kan jag säga att filmen bar alla känslor. Jag skrattade och grät (bokstavligen talat). Jag var lycklig och ledsen, rädd och glad. En känslomässig bergodalbana med andra ord. Den var allt som den skulle vara. Otroligt vacker handling och underbara effekter. Superlativen kommer spruta ur mig i månader! Även om jag inte gillade slutet så där speciellt (alldeles för stressat och konstigt!) så var det rätt. Det var ju så det skulle vara. Histrian om Harry Potter och hans vänner och fiender och om hans upptåg och utmaningar har nu kommit till sitt slut och det var alldeles precis rätt. 


Detta är fridfullaste platsen på jorden. H...

2011-07-04 @ 14:17:30 EVERYDAY

dsc00703 (MMS)

Detta är fridfullaste platsen på jorden. Här är det meningen att det ska vara läskigt och jobbigt, men jag tycker bara det är bra. Så här ses det ut när jag spenderar tid med min pappa, så precis här mår jag bra. Viken är er bästa plats?

Hej kompisar! Du har landat hos aicilef! Den här bloggen drivs av två allra bästa kompisar, Felicia och Nathalie! Vi är ute på vårt livs äventyr och ska under de kommande månaderna leva ur en ryggsäck på resande fot, någonstans mellan Oceanien och Asien! Vi är såklart orimligt pepp på detta och ser fram emot att dela vår resa med er! Välkomna till aicilefs!

ps. Tidigare har bloggen drivits av endast Felicia, i arkivet kan ni läsa om hennes utbytesår i USA (2010/2011) och allt däromkring!