PANIK MITT I NATTEN

2011-01-31 @ 04:58:56 EVERYDAY
Men hej vad jag kom på så här mitt i natten att jag hade lovat min organisation att ta World Religons. Dom på STS-kontoret var inte överlyckliga när dom fick reda på att jag hade bytt det till foto, så ett panikmail till min couselor så hoppas vi att allt är löst imorgon. Godnatt!

NYTT NYTT NYTT

2011-01-31 @ 01:51:58 NYTT I GARDEROBEN
§1 Imorgon börjar som sagt termin nummer två, vilket betyder nya klasses och helt enkelt en ny start. Nu vet jag hur det funkar, så jag har laddat med nya saker som ska underlätta mitt nya skolår!


Från två till fem idag var jag på spaaa. Jag fick en saltskrubb, en massage, vaxade ögonbryn och så tvättade dom mitt hår. Egentligen skulle jag inte skrubbas eller få massage, men min värdmor kände inte för varken eller, så hon gav upp det till hennes värddotter, och jag säger inte nej! På spat införskaffades ett nytt nagellack, mörkrött, och ett diadem!


MMMMM!

2011-01-30 @ 23:54:06 EVERYDAY

LYCKA!!

IT'S BACK!

2011-01-30 @ 18:17:14 WHAT I'M WEARING TODAY


Jeans ♥ Target
Tröja ♥ Elle
Sjal ♥ En liten secondhandaffär i Tyskland

CHOCKLAD

2011-01-30 @ 05:02:30 EVERYDAY

Ingen i min värdfamilj äter godis, med dom får godis. Inte illa tycker jag, som får mottaga massa goda praliner! Sånna där med massa gegga i mitten och man bara tänker att åh, det här kan jag leva på resten av livet!

FOREVER 21!

2011-01-29 @ 23:44:49 HAVE 2 HAVE
Åh. Cravings!

HE. HE. HE.

2011-01-29 @ 23:07:24 EVERYDAY
Klockan ett var klockan när jag skrev mitt senaste inlägg. Då hade jag varit uppe i tre timmar. Efter det där inlägget var skrivet läste jag i en halvtimme innan jag bestämmde mig för att ta en powenap vid halvtvå två. Att komma ihåg är att vid detta laget hade jag inte ens lämnat min säng. 

Sen vaknade jag. Klockan fem. Och här sitter jag. Har fortfarande inte lämnat mig säng, och vet ni vad. Jag gör nog inte det heller.


Trött tjej.

VILKET BRA ÅR 2010 VAR!

2011-01-29 @ 18:55:18 EVERYDAY
Jag sitter och kollar på gamla bilder från Berlin, från våren 2010. Då tänker jag på vilket bra år 2010 var, hur mycket jag fick resa. Jag var på kyrkläger i Frankrike och fick så himla många nya vänner från hela världen, jag skrev mitt namn på Berlinmuren. Jag traskade över Brooklyn bridge och jag simmade med färgglada fiskar i hässkorevet, Västindien. Jag surfade Boogie Board och jag drack varm chocklad i Howell. 

Alla dom där platsena som inte är mitt hem, men ändå är så bra. Åh, jag älskar att resa!
EN FRÅGA OCH ETT SVAR

2011-01-29 @ 16:46:22 EVERYDAY


Hej! Tack så hemskt mycket, det värmer! Jag tycker verkligen, verkligen att du ska åka! Det är en upplevelse värd allt man får 'offra'. Jag åker med STS precis som du säger och jag är så himla, himla nöjd. Det är en stor organisation, men jag har ändå upplevt en väldigt personlig kontakt. Jag valde att ha den mesta kontakten med min organisation själv, och det är ett tips från mig. STS har alltid varit snälla, trevliga och hjälpsamma, så det rekommenderar jag verkligen!

IKEA!

2011-01-29 @ 10:00:00 EVERYDAY
Nu är det länge sedan, men så här glad var jag när jag fick åka till IKEA!


NEW YORK CITY 2010

2011-01-29 @ 02:24:00 NEW YORK 2010
Dom här människorna har jag att tacka för att mitt utbytesår började så fantastiskt!


THE MALL

2011-01-28 @ 17:59:33 NYTT I GARDEROBEN
Ni vet när jag var på the mall? Här kommer allt annat jag inhandlade!Paraplyet är så fint med svalor, och armbandet med en rosett i fejkläder kostade en dollar och det med repet gjorde jag med skärpet som satt i tröjan med ankare. Halsbandet är snyggt och smart och ögonskuggorna skaffade jag bara fler färger av!

SÅ HÄR SÅG TERMIN NUMMER ETT UT!

2011-01-28 @ 17:29:16 EVERYDAY
Det är med vemodigt hjärta jag berättar för er att min första termin här i USA är slut. Jag har gjort mina finals och på måndag börjar jag på ny kula. Så här har mitt schema sett ut hela denna terminen:

Engelska
Inte så speciellt rolig klass. Det var så otroligt ostrukturerad och dessutom tidigt på morgonen! Vi har skrivit diverse uppsatser och saker, men ingenting riktigt hängde ihop. Denna klassen sträcker sig över ett år, så jag ska stanna engelska, men kommer ta det med nya människor då jag fick flyttad den till 4th hour nästa termin. 

Drama I
Har utan tvekan varit min roligaste klass. Alla blir som en jättefamilj. Jag har lärt mig massor och dessutom haft så himla kul. Dramaklassen fick mig att göra audition för As You Like It och Skönheten och Odjuret som jag gör nu. All teater är det roligaste jag gjort i USA!


Min dramaklass.

Fotografi
Min absolut tråkigaste klass. Jag var så spänd över att få lära mig om bokeh och skärpedjup och bländare och avlösare och allt, men vi lärde oss knappt alls. Vi fick göra precis vad vi ville, och även att jag knappt ansträngde mig fick jag över 100%. Sjukt oseriös klass!

create avatar
Ett litet urval av bilder jag tagit.

Idrott
Har varit roligt för att jag har massa kompisar i den klasses. Betyget bygger bara på att komma dit. Det skiljer sig från Sverige, för att i Sverige får man G om man gör sitt bästa, och sen är det resultat för att få högre betyg. I USA måste man prestera vissa tider för att få G sen får man MVG om man försöker. 

Psykologi
Är utan tvekan min mest interessanta klass. Jag har världens mest fantastiska lärare som berättar sjukt spännande historier (jag ver fortfarande inte om dom är sanna) och jag har lärt mig enormt mycket! Jag är jätteintresserad av beteende, så det var roligt att få ta psykologi.

Mina psykologikompisar!

Spanska
Har varit så himla svårt! Jag hoppade över spanska tre och gick på spanska fyra, och tack vare en riktigt bra lärare och sjukt bra kompisar har det fungerat. Spanskan är nog utan tvekan det ni hört mest om för att det är det jag har haft mest jobb med. Spanska kommer jag fortsätta med nästa termin!

Min spanskaklass!

LITEN FIFFI

2011-01-27 @ 03:57:59 EVERYDAY


Även om mitt jobb i photoshop gick på en minut eller så och definitivt har många brister är detta en ganska ball bild, eller vad säger ni? (;

LÁPIZ NUMERO DOS!

2011-01-26 @ 22:34:22 EVERYDAY
Här ser ni mina nya BFF:s (best friends forever)(bästa vänner förevigt) dom senaste dagarna. Min spanskabok för att jag pluggar som en liten galning inför min spanska midterm. Dessutom måste jag skriva alla mina prov med en pennan nummer två, så den har jag också umgåtts extra mycket med. Så roligt är mitt liv!


Notera den panikblicken. Så mycket gillar jag min spanskabok!

FINT!

2011-01-26 @ 02:26:38 EVERYDAY


Översättning:
Dom fyra största lögnerna
Jag gillar ingen alls ♥ Det var mitt sista tuggummi
Jag har läst och godkänner villkoren ♥ Det är okej

MALL

2011-01-26 @ 01:41:21 NYTT I GARDEROBEN
Jag tycker nog det är alldeles på sin plats att visa vad som flyttade in i min garderob när jag åkte till the mall i söndags!


make avatarmake gif animation

Mer kommer!

1 DOWN - 5 TO GO

2011-01-25 @ 14:34:14 EVERYDAY
Jag sitter just precis nu i mitt engelskaklassrum och skriver på min fellytone. Jag har gjort klart min midterm i engelska och det gick med en klackspark, det var med andra ord sjukt enkelt. Nästan halva min klass är klar, ändå har vi två och dn halv timme kvar i den här klassen....? I eftermiddag ska vi göra vår final i drama, vilken är en liten pjäs om gudinnor i mitt fall (: Nu vet ni i alla fall att jag lever, har varit otroligt dålig uppdaterin på det sista....

PAKET FRÅN SUECIA!

2011-01-24 @ 23:29:13 VIDEOBLOGGAR

Lite videoblogg mitt i allt mitt pluggande (:

KNÄCKEMACKA MED ÄGG OCH ÖRTSALT

2011-01-22 @ 22:13:26 FILM & TV
Nu sitter jag och den där personen som ser väldigt mycket ut som mig fast lite yngre och kollar på Harry Potter. Och jag har ätit en knäckemacka idag! Men kokt ägg och örtsalt! Den lyckan!
CHINA RESUARANT

2011-01-22 @ 17:54:37 EVERYDAY
Här om dagen var på chinarestaurang och jag valde definitivt det mest chinesiska på menyn, en hamburgare som stod under menyn 'american favourites'. Jag hade vårrullar till förrätt och så tyckte jag dom smakade konstigt... Och sen ser jag en räka. Jag höll på att dööö. Tänk om jag ätit dens ögon? Organ? Fy fasen. (Att nämna är att jag inte äter fisk eller seafood, inte alls). Men vi hade trevligt och vi såg jättestora fiskar!

SVERIGE I USA

2011-01-22 @ 10:00:00 EVERYDAY

Detta är svenska köttbullar, stuvade makaroner och lingonsylt.


Detta är en svensk lillebror.


Detta är extremt osvenska läxor. Och vad jag håller på med i helgen.

MIN DAG

2011-01-22 @ 05:25:56 EVERYDAY
Här får ni en liten vacker resume av min dag som borde varit fylld med spanska verb...

Det var meningen att jag skulle plugga. Jag gjorde så kallade flash cards, och dom är ju så himla bra och göra, men det är inte lika enkelt att komma till saken och plugga - så detta har jag åstadkommit idag:


Jag fyllde hela arket med färger i coulor connect!


Jag fick en sjua när jag spelade röj. En sjua!


Och två tyskar paktade ihop sig mot mig på tyska och jag förlorade... STORT!

Mycket interessant dag, eller vad säger ni!?

TRE VIKTIGA SAKER I USA

2011-01-22 @ 01:40:12 EVERYDAY
En sak jag märker på folk i min ålder här är sakerna som är viktiga, sakerna som man prioriterar. Här kommer dom, i inbördes ordning så klart!

1. En pojke på armen. I Americat är det inte bara lite viktigt att det finns någon att gå mellan lektionerna med, det är superviktigt. Vem den där pojken är bara en liten detalj i det hela. Man kan vara ihop och sen är man singel i tre dagar och sen älskar man någon annan. Det är också helt okej att göra slut när man är lite stressad så man kan pussa lite på någon annan tills man känner för att vara tillsammans igen. Och nu har vi inte ens börjat snacka om hela datingsystemet...

2. Att vara någons förstabästis. Jag tycker hela det här påminner om lekis. Är man inte någons bästa bästis räknas man liksom inte. Jag läste på en amerikans frågesida att om hon var tvungen att välja bästis, vem skulle hon då välja? Hon kunde svara vem som var nummer ett, två, tre och fyra. Om jag skulle behöva välja mellan Cissi, Lili, Becka och Wille skulle jag dö. Dessutom måste jag räkna in Charlotte, Anna och Sofi. Och så är det Jenny och Anna som bor långt bort, och så är det alla andra. Det går liksom inte! Och då ska vi inte prata om mina amerikanska vänner!3. Att vara snyggast av alla. Bekräftelse. Så sjukt mycket större här. När man väljer kille och kompis handlar det jättemycket om hur man ser ut. Hela tiden ska man vara snyggast och smalast. Visst älskar jag attityden om att alla är bra, och det är okej att säga att man är bra, men när man kommer in i det ser man sprickorna i systemet. Bakom all självkänsla gömmer sig mycket oro och mycket osäkerhet. 

Såklart kastar jag inte alla över en kant här, men generellt är detta vad jag upplever!
TAMTAMTAM DAM!

2011-01-22 @ 00:24:40 BLOGGDESIGN
TRUMVIRVEL! Bloggen ser med nästan hundra procent skitkonstig ut för dig just nu. Himla bra att jag har bra nyheter då! Tryck på F5 ett par tre gånger så kommer du se en ljusare, renare och helt enkelt bättre aicilefs! Hur bra!?Min nya profilbild. Om jag säger att den är tagen igår så ljuger jag.

THE HOLIDAY

2011-01-20 @ 04:45:10 FILM & TV
Tack vare Lolls är jag nu uppe allt för länge och kollar på 'The holiay'. Cameron Diaz är ju bara jätteamerikansk och filmen är sån där som vet slutet på innan den börjat, men det funkar det också. 50 minuter har jag kvar  vilket betyder att jag lägger min runt tolvtiden, inte bra! Godnatt USA och godmorgon Sverige!


STEPPING UP!

2011-01-20 @ 00:10:36 EVERYDAY
Varför stanna på knäckebrödsmackan? KOLASNÖREN!!


VAD MAN SAKNAR SÅ RANDOM SAKER ATT DET BARA INTE FINNS

2011-01-19 @ 23:27:36 EVERYDAY

Knäckebröd med jordgubbssylt och hushållsost. Fy fan vad bra (förlåt farmor, men det är bra att man får smyga in ett litet svärord). Fatta min lycka över svensk mat.

Förresten tappade jag bort min spanskabok idag. Inte alls bra. Vad som är ännu värre är att jag inte vet vart den är. Jag får helt enkelt hämta en ny och betala för den gamla om jag inte hittar den. Inte så härligt.

Jag håller på att skriva engelskauppsatsen från helvetet. Inte så härligt det heller. Nu ska jag kolla på 'what happens in Vegas'. Det är ju härligt.

Förresten. Vad heter den där filmen med Cameron Diaz, den där hon träffar den där killen med två småtjejer. Jag kommer inte ihåg, men jag vill se den igen. Bara så att ni vet liksom.

ONSDAG

2011-01-19 @ 13:49:19 EVERYDAY

Idag ar det onsdag men eftersom vi hade var forsta dag igar sa kanns det som tisdag. Tisdagar och onsdagar ar mina hatdagar. Dom ar ju bara sa laaaaaaanga. Tar aldrig slut. Illa.


LITE BILDER FRÅN MIN FELLYTONE

2011-01-19 @ 02:08:28 EVERYDAY
Sista veckan innan Midterms har officiellt börjat och jag har plugg upp över öronen. Lillebror och läxor innebär väldigt lite blogg, som ni redan vet.


Mitt hår var snyggt en dag så jag tog en bild i en spegel. Sjukt konztigt. Med z. Och så ser man inte ens att mitt hår var fint.Jag fick svensk mat. Det är mycket finare än mitt hår!


Jag fick en blodblåsa mitt i handen när min adapter gick sönder. Lång historia.


Jag har slagit danskjäklarna i Doodle Jump massor med gånger!


Och här är jag nu. I det där berget med läxor.

BRÖLLOP I USA!

2011-01-18 @ 03:57:53 VIDEOBLOGGAR
Jag har försökt ladda upp den här filmen en miljon gånger på videfy me, men det funkar inte. Så vi kör på vanliga härliga Youtube och det funkar det med. Filmen är från i söndags.HUR MAN OMPRIORITERAR

2011-01-18 @ 03:52:11 EVERYDAY
När min lillebrolla är här tänker jag på hur mycket jag har ändrats. Jag har alltid varit smygegoistisk, och jag skulle våga säga att jag fortfarande är det. Men inte mot min lillebror. Jag struntar i att han inte gillade min varma chocklad i morse. Jag ger honom den bästa filten för det är inte viktigt för mig. Har han det bra under sina elva dagar här så har jag också det.

Detta kanske är beviset på att jag är (var?) världens mest egoistiska människa. Men det känns så jäkla bra att vara snälll. Borde fortsätta med det.

MAT.

2011-01-17 @ 15:46:30 EVERYDAY
Ni vet hur lycklig jag var igår. Det var inte bara lillebrollans förtjänst, kolla på allt fint som jag fick med mig hem!IKEA. IKEA. IKEA. Kärleeeek. På rikigtigt.

SYSKONKÄRLEK!

2011-01-17 @ 03:05:57 EVERYDAY

Happy.

Idag var nog min bästa dag på farligt länge. Inte bara fick jag hämta upp min svenska lillebror, jag fick också åka in på en snabbvisit på IKEA. Vi var farligt tidiga till flygplatsen, och är IKEA bara där. Svensk mat i mitt hjärta. Jag har laddat med skorpor, sylt och kolasnören så det räcker i flera år!

Dom nämsta två veckorna ska jag vara världens bästa storasyrra, alltså hamnar bloggen åt sidan. Jag är bara så glad över att få träffa min lillebror att jag inte vill slösa allt för mycket tid framför datorn, men ett par inlägg om dagen ska vi nog kunna skrapa ihop.

BRÖLLOP!

2011-01-15 @ 21:08:02 WHAT I'M WEARING TODAY
Idag ska jag på ett bröllop i min värdsläkt. Jag är halvvägs där, klar med mitt hår och mitt smink. Det ska bara på en klänning och smycken och sen är jag klaaaar! (:


HÄR UPPE SKA DET FINNAS EN BRA RUBRIK, MEN DET GÖR DET INTE IDAG.

2011-01-15 @ 18:57:40 EVERYDAY
Gårdagskvällen bjöd på GNO, Girls night out, som fort förändrades till Girls night in när vi valde att inte gå och äta benfria kycklingvingar med en större skara vänner utan valde att sitta hemma och spela 'apples to apples'. Det är ett kortspel (?) som går ut på att man får sju kort, substantiv och ska matcha dem med ett verb (alla ser samma verb). Den som enligt domaren har bästa ordet får verbkortet och i slutet läser man upp alla verb och de ska berätta ens personlighet. I slutet var jag clueless, ordinary, belivable och hot. 

Efter det spelade vi galenpanna, det där när man har en person i pannan och ska försöka lista ut vem man är. Först var jag Hugh Hefner (tack tjejer!) och sen fick jag sporta den spanska utbytisen. 

Jag hade i alla fall en underbart rolig kväll och är så glad jag blev inkluderad (:Fattar ni lite i alla fall?


Jag sportade en annan utbyits och visst kom jag på vem det var!


Detta är alltså Kim, Kayla, Katherine, Megan, Kerry, Lauren och Michelle. Någon intresserad? Nehepp.

THE GNO PICTURE sa dom. Detta var alla tjejer som sov över.MIN FOTOVIDEO

2011-01-14 @ 16:26:47 FILM & TV
I min fotografiklass hade vi som slutprojekt att sätta ihop en liten film med alla våra bilder; här är min!Utkast: Jan. 10, 2011

2011-01-14 @ 00:36:01

Din stil i en mening: Sådant där fint man köper och sen hänger i garderoben och sedan har på sig.

Stilförebild: Leighton Meester & Ashley Greene!
Vad inspireras du av i vår: Gossip Girl! Det finns så himla mycket att hitta inspiration i!

Vad tror du på inför våren: Prickar och ränder! Söta ballerinas och blomsterängar. Lite indianpreppy. Eller lite indian och lite preppy. Det beror på hur mycket man ska exprimentera! (;

Det bästa basplagget i vår: Mellanfärgade jeans för tidiga våren och den lilla prickiga när det närmar sig sommar.

Färger i vår: Marinblått, vitt, rött.

En ideal outfit i vår: Mellanmörka jeans, vita prickar på en marinblå tee och dom perfekte peeptosen!

Do’s and don’ts: Vad du inte tycker om och vad du tycker!

Ditt senaste köp: Ehm... Jag är inte så bra på att komma ihåg... Allt det där som jag köpte på the mall!

Tre saker på vårens önskelista: Den där lilla söta blommiga väskan på H&M


MAIL JAG SKREV TILL STS

2011-01-13 @ 21:46:11 EVERYDAY

Idag är det den trettonde januari. Det betyder att jag har spenderat fem månader i USA och med det nått mitt halvvägs-märke. Det är konstigt hur tiden fungerar. På ett sätt känns det som jag har varit här för alltid. Det är ju min mamma och pappa jag bor hos med mina syskon. Familj är inte något man har genom blod, det är något man vet i hjärtat, och jag har två familjer. På ett annat sätt känns det som det kommer sluta innan det ens har börjat. Det är så svårt att greppa upplevelsen. Jag trodde att det där första härliga pirret skulle försvinna när jag kom in i vardagen, och om jag hade trott rätt hade jag fortfarande inte haft någon vardag. Det är så himla konstigt, mina rutiner här är mina rutiner, och min familj är min familj och mina vänner är mina vänner. Ibland kommer jag på mig själv med att glömma hur det fungerar i Sverige. Hur mitt rum ser ut, hur man lagar korv stroganoff. Saker som bara går av farten när man är hemma är så värdefulla här.

 

Jag har en sådan fantasisk til, 'a blast' som du skulle sagt här, och det där pirret det försvinner aldrig. Det är alltid något nytt som får det att pirra. Resor, utflykter eller bara ett besök till 'the mall'. På många sätt gillar jag mig mycket mer som 'Felicia, utbytesstudent i USA' än bara Felicia. Här är jag spännande, ny och rolig, och hemma lever man i den där figuren man skapat från när man var pytteliten. När jag är här får jag vara med i helsidesintervjuer i METRO, jag får ha citat och intervjuer i gymnasieguiden och jag får vara speciell. Det borde alla få vara. I Sverige som i USA.

 

Min resa hittills har lärt mig att jag borde ta vara på mig själv. Inte falla in i gamla rutiner utan vara den jag vill vara. Att vara utbytesstudent har inspirerat mig så enormt och jag är så tacksam för den här resan, tacksam för alla som gjort den möjlig. Inklusive STS. När jag kom var allt så himla svårt. Det var så mycket att lära, saker som går på rutin nu, och det är så roligt att göra allt som jag får göra, allt som håller det där jag-är-ute-på-mitt-livs-resa-och-vill-inte-att-den-ska-ta-slut-pirret vid liv.

 

Fem månader. Fem kvar. Det är läskigare att tänka på att jag ska hem än att jag ska stanna.

 


UTBYTISKVÄLL HOS JULI!

2011-01-13 @ 20:00:00 EVERYDAYI fredags var alla utbytisar bjudna hem till en japansk tjej vars mamma var utbytis här i Howell för en jädrans massa år sedan. Hon flyttade hit och var sjukt sugen på att ha hem alla nationer. Bjöd på god mat gjorde hon, och vi hade en rolig kväll fylld med Rock Band, Just Dance och Twister!

DELFINER

2011-01-13 @ 14:00:00 KARIBIEN 2010
Jag kunde inte lägga upp dom här bilderna när jag var i Karibien för att min mami fick en i julklapp och jag inte ville förstöra överraskningen, men nu har hon bilden, och ni kan få se dom! Simma med delfiner är något av det mest fantastiska jag har gjort!


JUST DANCE

2011-01-13 @ 03:24:56 EVERYDAY
Vi har ett tillskott i spelfamiljen här i huset (spelfamiljen är stoooor!), JUST DANCE 1&2. Till wii. Roligaste spelet ever! Det går helt enkelt ut på att spegla en liten neonfärgad gubbe och dansa till svetten rinner! Såååå roligt! Jag spöade nyss min yngsta värdbror i diverse låtar och nu väntar sängen för imorgon ska jag äntligen till skolan igen!

JAG ÄR MINNESVÄRD!

2011-01-13 @ 02:22:12 EVERYDAY
Ansiktsboken har en sån här kul grej med att man får se minnesvärda händelser. Kul att den bara valde mina egna statusar. Effing fäntästick!


5 TECKEN PÅ ATT DU BLOGGAR AV BARA FARTEN

2011-01-12 @ 19:18:05 EVERYDAY
En lista med fem tecken på att du inte tänker allt för mycket på vad du bloggar om!

1. När du får en kommentar förstår du inte vad avsändaren menar, så du måste du gå tillbaka för att kolla vad du skrev. 

2. Du finner det underhållande att läsa din egen blogg. Du kommer inte ihåg att du skrev dina inlägg från början, så det är precis som att läsa vilken blogg som helst!

3. Du kommenterar dina egna inlägg för att du glömt att du skrev det. 

4. Du stavar fel. Hela tiden. Och retar dig på det när du läser din egen blogg.

5. Du skriver om samma sak två, tre, fyra gånger.

SOMMARJOBB

2011-01-12 @ 17:07:59 EVERYDAY
Hej! Jag är hemma och sjuk idag också, illa. Tiden tar jag till att söka sommarjobb och kolla på Gossip Girl. I sommar ska jag jobba! Förra sommaren ansträngde jag mig knappt för att jag inte trodde dom ens skulle kolla på mitt brev när jag inte var sexton. Det var ju inte riktigt sant, och i år har jag inte den ursäkten, så nu tusan ska det hända!

Peppad? JA!

Felicia MellquistFelicia MellquistFelicia Mellquist

TYG&TVÄTTPÅSE!

2011-01-12 @ 12:50:00 NYTT I GARDEROBEN

Världens finaste tygpåsen från Forever21. Jag har två till som matchar, jag använder dom när jag tvättar! Dom är starka i tyget och har en botten, så dom passar utmärkt till det! Och så är dom ju så söta! Vill ni se dom andra två?

LAPPELI LAPP LAPPELISA!

2011-01-11 @ 22:00:00 EVERYDAY

Så här vaknar jag varje morgon. Jag har alarmet på min Iphone, och jag måste varje kväll skriva en lapp om varför jag borde gå upp - när jag läst klart den på morgonen har jag faktiskt krafter till att ta mig upp ur sängen! (;

KLÄNNING!

2011-01-11 @ 20:00:00 NYTT I GARDEROBEN
Jag köpte en enkel svar klänning för 16 dollar inne på en affär som heter Wet Seal, jag älskar den, perfekt till vardags och passar utmärkt med mitt skärp från H&M. På köpet fick jag ett par leggings! (Inte på köpet, jag betalade en penny, 10 ören!)


Och leggingsen som inte riktigt fastnade på bild i kvällsmörkret. Moccasidor!FEBERSNACK

2011-01-11 @ 19:12:50 EVERYDAY
Jag ligger hemma och vänder ut och in på min mage. Än en gång ska vi inte gå in på det i detalj, men låt oss säga att jag såg min soppa en gång för mycket.

I mitt feberland tänkte jag på Simpsons. Jag kommer ihåg att när jag var lite trodde jag inte att det gick att se alla avsnitt. Det finns ju så jäkla många. När folk sa att dom hade sett alla sa jag att det var omöjligt. Men sen hittade jag internet. Och google. Och där fanns alla.

Jag vet inte riktigt vad min slutsats med detta är. Fortsättning följer?

BRONZER!

2011-01-11 @ 16:00:00
När jag var på sminkrådgivning på Body Shop precis innan jag åkte till USA använde sminkösen (vad heter dom på svenska?) en bronzer, en ungsbakad, lätt en. Jag älskade den redan då, men den kostade närmare 300 kronor och det var inget min plånka klarade. När vi var och shoppade stod den på min lista, och den kom med hem i en liten påse. Lite brunare än den hon använde, men ändå så fiiiin! Ungsbakad, för er som känner att det är viktigt. Här i sällskap med borsten jag köpte till (12 dollar), en mascara jag fick på köpet att testa och självaste bronzern. 22 dollar kostade den här, och det är helt okej med tanke på mitt lilla nyårslöfte (;

HEMMA!

2011-01-11 @ 15:38:03 FILM & TV
Jag landade nyss med rumpan i sängen. Första och halva andra timmen klarade jag mig igenom innan jag fick ringa min värdmor. Min mage är upprörd som man så vackert säger på engelska, jag mår illa. Nu ska vi inte gå för detaljerat in på det här, men det blev för mycket för att palla skolan. 
PENNOR

2011-01-11 @ 11:35:00 FLORIDA 2010
Jag har väääärldens finaste pennor! Jag älskar dom ner i hjärat! Haha, från Florida!
METRO!

2011-01-11 @ 00:32:36 EVERYDAY
För ett tag sedan gjorde jag den där intervjun ni vet, när jag sa A men inte B. Idag var det min nuna som syntes i METRO och på allastudier.se! Sjukt spännande!


ASHLEY GREEN A.K.A ALICE CULLEN

2011-01-10 @ 18:00:00 RÖDA MATTAN
Ashley Greene har gjort sig känd via Twilight, men är nu värsta trendsettern. Hur fin är inte den här outfiten som hon bar under MTV movie awards 2009? Lite Marilyn Monroe och 50-tal på det där perfekta sättet!


KÄLLA

KLADDKAKA

2011-01-10 @ 15:54:07 EVERYDAY
Igar bakade jag kladdkaka for min vardfamilj, och don alskade det! Jag oversatte det till Swedish stickycake! Tyda.se vill dopa det till Swedish brownies, men jag tyckte inte det stamnde.


VÄSKAN FRÅN HIMLEN!

2011-01-10 @ 14:00:00 NYTT I GARDEROBEN
Denna finisen hittade jag på H&M när jag var på 'the mall'! Såååå underbar, min nya skolväska! 25 dollar betalade jag, och det är inte allt för farligt (:

7 MÅNADER OCH 4 DAGAR

2011-01-10 @ 14:00:00 EVERYDAY
På temat tillbaka i tiden kan jag visa en bild från när jag var riktigt, riktigt liten. Sju månader och fyra dagar precis som rubriken lyder var jag när detta fotot togs någongång vid midsommar i Norrland där jag är född!


HÖGSTADIET

2011-01-10 @ 11:00:00 EVERYDAY
När vi slutade nian fick vi en skiva med massa bilder från vår högstadietid från Pettan, vår idrotts&engelskalärare som jag äger på engelska nu. Jag satt och kollade på dom bilderna, och här får ni urvalet från min högstadietid som tyvärr, tyvärr, tyvärr är slut. Så jäkla bra hade jag det!


Vi hade luciatåg och alla fick vara det dom ville. Jag gjorde ett tvåmannapaket och delade det med min bestie, Nathalie. Vad kan möjligen vara en bättre paket än två snygga tjejer!?Var på skridskodisco och posade ikapp med världens finaste vänner, Cissi och Rebecka!


Såg väldigt lustig ut bredvid Nathalie och Cecilia!


Jag och finaste Nathalie åkte på skidresa och var i den svarta backen andra dagen. Vi hade aldrig åkt skidor innan, så vår lärare (Pettan) var inte så himla glad när vi ringde och skrek i luren! 

Jag hade så fantastiska år... Vet ni att jag är rädd för att åka tillbaka till Sverige?  Alla har gått vidare till gymnasiet och skaffat nya vänner medans jag är kvar i nian och högstadiet. Nathalie, Cissi, Rebecka och Rebecka är min grupp vänner, även att alla fyra nu har nya personer att umgås med. Även att vi är besties för alltid är det inte samma sak att inte gå på samma skola... Vi får se vad framtiden bjuder på och njuta av dom minnena jag har från dom tre finaste åren i mitt liv ♥

SMINKPRODUKTER

2011-01-10 @ 02:51:52 VIDEOBLOGGAR
Jag har fått en del frågor om vad jag använder för sminkprodukter, speciellt vilka som är mina amerikanska favvisar, och jag började skirva ett inlägg, men det blev långt och tråkigt, så här kommer en liten vlogg på ämnet (mamma, farmor, Nicke: med andra ord är det här ingen rolig video för er)THE MALL

2011-01-09 @ 23:53:44 NYTT I GARDEROBEN
Igår var jag i 'the mall' (hur översätter man egentligen? Köpcenter?) och handlade för mer pengar än väntat och planerat, men jag kom hem med så himla fina saker. Jag kan i alla fall säga att jag inte handlade för handlandets skull, och jag la lite pengar på bra saker, saker som jag ville ha och kommer använda. Jag har kanske inte berättat mina två nyårslöften? Jag ska ta bättre hand om min hud som har lite kardborrebandskänsla nu så här mitt i vintern, och så ska jag lägga mer pengar på saker som jag gillar, istället för att lägga mindre pengar på saker jag gillar mindre som bara blir liggande. 

Mycket text blev det nu! Inte planerat... Här kommer i alla fall ett av mina köp!
Finaste skärpet med en två svalor! (Jag är lite kär i svalor, kommer ni ihåg det här?)

LEIGHTON MEESTER!

2011-01-09 @ 17:00:00 RÖDA MATTANÅh. Leighton Meester är ju bara jättesnygg. Klänningen är inte världens finaste, men hon bär upp den! Jag tror jag blev team Blaaaaair!

IPHONEN VAR I FLORIDA!

2011-01-09 @ 13:00:00 FLORIDA 2010
Jag har äntligen laddat in lite bilder från min fellytone, och jag fick några fina i Florida!


Hur, hur, hur fin är inte den här bilden från huset?


I the Ferris wheel!


Hemmagjord glassturt som bara var supergod!

FRÅGA

2011-01-09 @ 09:00:00 EVERYDAY


Haha! Bästa frågan ever! Jo, jag åkte med en resväska på 23 kilo. Inte ens det, för jag lämnade ett par kilon till NYC. Man får helt enkelt packa det allra viktigaste, jag packade till exempel bara sommarkläder, och sen när man kommer hit får man shoppa! Inte mig emot (;

Resväskan var ett stort problem, men det löste sig, galant till och med. Jag var en av dom första som inte fick ha med sig två väskor över Atlanten, men det funkade det med!

ÅRSRESUME: DEL 4 AV 4.

2011-01-08 @ 20:00:00 EVERYDAY
Nu fick ni ändå sista delen idag!


OKTOBER
Jag köpte en duffel och bowlade med utbytisarna, jag fotade och jag fick bära en pappersklänning i skolan. Jag köpte min mask och jag var i Washington D.C en dag!


NOVEMBER
Jag var i Detroit, jag kollade på 'the social network', jag fick massa chocklad när jag fyllde år. Jag var på picknic och mest av allt åkte jag till Karibien!


DECEMBER
Jag var på världens största hockeymatch. Jag kollade på dodgeboll och jag vann MASSOR av presentkort! Jag kollade på Kalle Anka via skype och jag hittade mina Cheap Mondays. Sist av allt på det gamla året åkte jag till Florida!

Nu, när allt är slut kan jag bara säga att 2010 utan tvekan har varit det bästa året i mitt liv. Jag fick Sverige. Jag slutade nian och jag gjorde det med min fantastiska klass och mina fina vänner. Sen åkte jag till USA och fick en nystart som bara har varit så fantastisk att det inte finns!ÅRSRESUME: DEL 3 AV 4.

2011-01-08 @ 16:00:00 EVERYDAY

JULI
Jag åkte till Stockholm och fick visum. Jag saknade min klass men spederade massa myskvällar med Cissi. Jag insåg att jag skulle åka bort och åkte på upptäcksfärd i min stad. Jag gjorde en fjärilsring och köpte min fina bikini. Och mest av allt, jag fick min värdfamilj!


AUGUSTI
Jag åkte äntligen till USA efter inte en utan två avskedskalas. Jag spenderade en vecka i NYC innan jag åkte till Howell och sedan vidare till Bay Harbor. Jag gjorde en airbrush taturing, en svala och jag skypade med Cissi!


SEPTEMBER
Jag åkte till Mackinaw och åt fudge, skolan började och så gjorde fotbollssäsongen. Jag målade uppfarten och jag red tre gånger. Jag gick på mexikansk restaurang och fick bära sombrero och jag gick på Wal-Mart för första gången!

Del fyra kommer imorgon!

ÅRSRESUME: DEL 2 AV 4

2011-01-08 @ 13:00:00 EVERYDAY


APRIL
Jag konfimerade mig, jag köpte en fjärilsring och ett par solglasögon som försvann lika fort som dom kom. Jag visade er mitt Taizekors och jag gick på promenad med Cecilia!


MAJ
Jag tog spexfoto och gillade fjärilar. Jag drömde om en klubba och fick ett fint konfakort, jag hoppade studsmatta och visade alla mina skor (inte så många som idag!). Jag tappade mina nycklar och dom kom inte tillbaka.


JUNI
Jag hade myskväll med mig själv och min klass. Jag hoppade i Berlin och jag gick på bal. Jag firade midsommar och visade två outfits jag bar under min praktikvecka på sjukhuset. Bloggen handlade mer om mig och mindre om bilder från google.


ÅRSRESUME: DEL1 AV 4.

2011-01-08 @ 10:00:00 EVERYDAY

JANUARI
Jag flyttade in i ett nyss hus, älskade min blommiga kjol, tipsade er om min stora kärlek, Cliniques mascara. Jag bakade musikmuffins, hade en crush på Robert Pattionson och gjorde min första egna design!


FEBRUARI
Jag gick på bio, jag gick på lan med finaste Cissi, jag var inte redo att gifta mig och jag vann mitt första paket i bloggiverse och jag kollade på månen när jag var på rymdkurs. Jag hade mina första vårkänslor och klädde mig efter det. Jag red på min fina Starlight, McAQueen tog sitt liv och min gula design flyttade in. 


MARS
Jag åkte till Frankrike i tio dagar och bodde i tält, snön låg kvar på marken och jag kollade på världens bästa rent i konsterthuset. Jag pluggade NO som en tok och jag vann min första rosett på min första tävling på Aila. Jag hittade min konfaklänning och jag förberedde mig för NYC.

Del två, tre och fyra kommer alla idag!

PHOTOSHOP!

2011-01-08 @ 05:10:13 FILM & TV
Så här roligt har jag första dagen på lovet! Imorgon ska jag till 'the mall', så det kommer vara sjukt låg uppdatering. Ska tidsinställa en del av årsresumen som är alldeles för sen!
Åh, wiops so var alla blommor borta och koftan var plötsligt blå. Kom ihåg att jag är nybörjare och bara vill lära mig. Det är okej att jag inte är så bra på det!FLORIDA!

2011-01-07 @ 22:43:04 FLORIDA 2010
Nuuuuuu ni, nu kommer alla pics from Florida! Ni får än en gång bara ett litet urval eftersom min värdfamilj är med på många av fotona. Njuuuuuuuuuuut!


Mitt rum i solens stat.Jag blev lite kär i hur mycket luft som fick plats mellan varje plagg!
Vi gick på zoo!Och vi badade i havet!

Det var alla bilder. Nu ska jag på utbytisparty! PUSS!

MEN HEJSAN EXTRAKILON!

2011-01-06 @ 03:29:39 EVERYDAY
Ni är så mååånga som frågar om vikten. Vikten, vikten. Jag får till och med mail från tjejer som funderar på att inte åka för att man går upp.

Ja, lite mer av Felicia vandrar på denna jord. Inte jättemycket mer, men definitivt mer. Klart att jag trivs bättre i mig själv när jag finns i mindre form, det är inget att humma om, men resan ska ju vara värd priset för att faras på, och jag tycker inte att det är det. Jag är i USA, ett år. Ett år av hundra, och sanningen är, att när jag kollar mig i spegeln mår jag inte dåligt över det. Jag är jag, i mindre eller större form. Det viktigaste är att jag lever livet och har aldrig haft så här kul eller varit så lycklig. Vad betyder då ett par kilon?

Och till alla er som inte tänker åka för att ni inte vill finnas i större form. Get over yourself hade dom sagt i USA. Hur ytlig är man inte om det är såååå viktigt. Det är svårare att hålla vikten i USA, men inte omöjligt. Jag lyckades inte, men jag ville inte riktigt heller. Målet var inte värt resan.


LEIGHTON

2011-01-05 @ 10:00:00 RÖDA MATTAN


Leigton Meester för Seventeen. Källa.

Leighton Meester är en av dom mest inspirerande människorna jag vet. Jag drömmer inte om att vara Blair i Gossip Girl, men jag drömmer om att nå mina mål. Leighton föddes i fängelse, för att hennes föräldrar var bakom lås och bom. Att hon är var hon är idag är sjukt häftigt. Och så är hon ju så jäkla vacker!HONEY BUNNYS

2011-01-05 @ 02:09:01 NYTT I GARDEROBEN
Dom perfekta svarta pumpsen följde med mig hem här om dagen. Jessica Simpsons kollektion. Hur fint?


MÅNGKULTURELL

2011-01-05 @ 00:35:00 EVERYDAY
Det fina med många utbytisar är ju att det finns så fasligt många kulturer på ett och samma ställe! Den här lilla kokospralinen har flugit hela vägen från Frankrike och oj så smarrigt (nomnomnom <3)! 


Dessa bilderna kan ni stirra på (och bli lite avundsjuk på min franska godis) medans jag laddar upp bilder från Florida och mina nya honeybunnys!

BLACK SWAN

2011-01-04 @ 03:41:12 FILM & TV
Ikväll såg jag 'Black Swan'. Inte bara var det den första barnförbjudna filmen jag någonsin sett på bio i alla fall, och det var den sista också. Även om det var en fantastisk film var den läskig.

Inte läskig på det läskiga sättet. Läskig på det riktiga sättet. Jag hoppade i mitt säte ett par gånger, men det riktigt läskiga var hur man såg Nina, huvudpersonen växa från att vara så djupt i sin hobby till att slutligen dö för den. Eventuellt dö. Jag vet inte ens. Det allra första jag reagerade på var hur sjukt smala alla var. Anorektiska. Det skrämde mig lite, hur dansöserna verkligen lever för det dom dansar. På riktigt. Filmen är så häftig för att man inte vet. Det vanliga är ju att tittaren vet men inte karaktären. Inte i Black Swan. Här har dom verkligen gjort en känsla. Man följer Nina i hennes illusioner lika mycket som hon är i dom. Tittaren vet inte innan Nina vet.Över lag är det en sjukt cool film, absolut värd att titta på. Den fasinerar mig. Och så är ju Nathalie Portman så jäkla bra. Nu ska jag fundera lite mer på den här filmen, för den är absolut värd att fundera på.


SKOLA

2011-01-03 @ 15:57:44 EVERYDAY
Nu sitter jag har utan aao som en valdigt dalig bloggerska igen. Jag kom hem ganska sent igar och jag behovde samla alla krafter for att komma upp idag vilket betydde ingen blogg. Nar jag kom hem insag jag hur mycket brunare man ar nar man inte ar i solen och hur kallt det faktiskt kan vara.

Idag sitter jag i skolan, den tredje januari. Sveriges hogstadie borjar den sjuttonde. Sjukt orattvist, men det far vi leva med.

Jag ska forsoka fa upp bilderna fran Florida har ikvall. Blir det bra?

JAG HAR EN LITEN HEMLIGHET SOM NI KANSKE VILL VETA?

2011-01-02 @ 00:33:21 FLORIDA 2010
Jag har inte varit helt ärlig. Vi har intenet. I kontoret. Eller vi stjäl grannens. Men det är så himla skönt att inte tänka på bloggen. Såklart kommer jag tillbaka, men inte just nu. När vi kommer hem, imorgon kväll. Och då slår vi på stort. Jag ska vara så farligt orginell att jag ska sammanfatta 2010, och så ska ni få veta allt om vår lilla trip till Florida!
Hej kompisar! Du har landat hos aicilef! Den här bloggen drivs av två allra bästa kompisar, Felicia och Nathalie! Vi är ute på vårt livs äventyr och ska under de kommande månaderna leva ur en ryggsäck på resande fot, någonstans mellan Oceanien och Asien! Vi är såklart orimligt pepp på detta och ser fram emot att dela vår resa med er! Välkomna till aicilefs!

ps. Tidigare har bloggen drivits av endast Felicia, i arkivet kan ni läsa om hennes utbytesår i USA (2010/2011) och allt däromkring!