GIFTA!

2011-04-30 @ 21:11:00 EVERYDAY
Skrivet 30:e april.

Nu är mina värdföräldrar gifta och har åkt i väg på två dagars smekmånad. Vi bor hos min värdmormor och morfar, och jag trodde inte det skulle finnas internet, men en granne hade oskyddat närvärk så jag fuskar lite (;

Bröllopet var så fint! Litet och bara familj i princip! Jag har fått frågor om hurvida jag är en brudtärna eller inte, och svaret är nej, men jag var i bröllopet. Dom hade inga brudtärnor, så jag var en så kallad "flowegirl". Eventligen är det typ brudnäbbar som är det, så jag var lite oversize, men vi hade roligt ändå! Nu ska jag återgå till min värdsläkt!SA MANGA SAKER!

2011-04-29 @ 21:41:37 EVERYDAY

Jag har sa manga saker att saga er! Punktlista? Oh yes!

Jag har inget aao, som ni ser. Varfor? jag trodde jag skulle pa tennistraning idag, sa jag packade in allt i bilen igar, och sen idag fick jag reda pa att vi har match, och matcher tar mycket langre tid, sa jag kunde inte ga mera. Datorn ar ju saklart i bilen och bilen ar inte hemma. Just nu sitter jag pa min vardbrollas dator sa jag kan uppdater aer, snallt va? (Att inte ha en dator ar dock effektivaste sattet att gora halgens laxor pa!) 

♥ Jag aker till Tenesee ikvall, och jag vet inte om hjag kommer ha internet. Det verkar ju som sagt vara ett bra satt att fa saker gjorda, men om ni inte hor av mig vet ni varfor!

Var pool ar oppen igen!! Saaa glad! Jag hinner inte ta premiardoppet idag, men nar jag kommer hem slnbdag kvall hoppas jag att det blir av!

Jag tror vi slutar dar... Puss!


TORSDAGEN DEN 28:E APRIL

2011-04-29 @ 01:13:18 EVERYDAY
Tog nyss en nap, skulle vara 30 minuter, slutade med 210 minuter... Skönt var det i alla fall, jag behövde sova. Har varit hemma från tennisen två dagar i rad nu. Min huvudverk har varit jättejobbig, men nu är den borta! Se vad lite extra sömn kan göra! 

Just nu är det två killar med stort burrigt skägg och oknutna kängor som öppnar vår pool! Så lycklig!! Fast poolen är två centimeter från mitt fönster så dom i princip trycker sina smutsiga kläder mot det, och jag gömmer mig bakom mina nu väldigt smutsiga fönster!


Renee, jag och Juli!


Mina fina teckning från vår spanskalektion!MIN PÅSK!

2011-04-25 @ 00:11:58 EVERYDAY
Började hemme i morse då jag hitta denna utanför min dörr:

Your image is loading...Your image is loading...

Och sen åkte vi hem till min värdmormor (typ) och hade äggjakt!

Alla kusiner! (Jag, Emily, Sarah, Jake, Lauren, Casey och Marty)

Och sen fick vi en påskkorg av Mrs. H!
Your image is loading...Your image is loading...

Men min favvo i korgen var den här:
Your image is loading...Your image is loading...
Det var min påsk so far!

NYTT.... IGEN

2011-04-24 @ 23:58:29 NYTT I GARDEROBEN
Alltså jag veeet att jag inte borde ha köpt mer saker, men på senaste tiden har jag blivit så trött på att jag sminkar mig och sen ligger det bara i ränder fast jag anväder bra smink, så jag köpte ett puder, genomskinligt så det bara är där för att stadga (säger man stadga?) och två bra borstar! Så nöjd!GLAD PÅSK!

2011-04-24 @ 18:58:20 EVERYDAY

HÅR

2011-04-23 @ 22:46:10 EVERYDAY
Idag klippte jag håret Cecilia!!(!!!!) För er andra som inte känner mig mer än genom blogg får nu reda på att jag hatar att klippa mig. Med brinnande passion. Jag skjuter upp det så mycket jag kan, men nu var det dags. Jag kunde liksom inte ens borsta håret lämngre (som om jag någonsin gör det ändå). Jag klippte bara lite, fegade ur, planerade axellångt och hellugg, men så blev det inte!


INNAN!


EFTER!

UNTIL DEATH DO US PART

2011-04-23 @ 16:48:53 EVERYDAY
Det är en liten detalj jag inte har berättat för er. Om min familj här, jag försöker hålla det utanför bloggen men just nu är det helt enkelt en för stor del av mitt liv för att inte säga. Om en vecka gifter sig mina värdföräldrar! Just därför ska vi åka och kolla på brudtärneklänningar ikväll i the mall, där jag var för tre dagar sedan (notera att jag inte vet om jag är brudtärna över huvud taget, det är bara en sån klänning jag ska ha). 

Om en vecka åker vi alltså ner till Teneesee och kollar på ett pyttelitet bröllop där mina värdföräldrar lovar varandra evigheten. När dom förlovade sig i höstas hade jag ingen aning om att jag faktiskt skulle gå på bröllopet, och gud så glad jag är att jag faktiskt kommer se det! Mina föräldrar här är ju min familj. All lycka till dom!

SKOLPEPPAD

2011-04-22 @ 04:42:45 EVERYDAY
Under mitt år i USA har jag lärt mig så mycket, men samtidigt ingenting. Utbildningen man får här är inte ens i närheten av den vi får i Sverige, och när jag lämnade mitt avlånga moderland var jag skoltrött så in i, jag vet inte. Väldigt skoltrött i alla fall. USA har fått mig att längta väldigt mycket efter skolan, och jag vill lära mig. Lära mig så mycket. 

Fy fasen vad jag är redo för gymnasiet. Jag längtar. Jag tackar mitt år i USA för att det fick mitt att längta efter utmaningen svenska skolan ger!

Så, påminn mig om det här inlägget när jag klagar på plugget i höst!

NYTT OCH FINT / LEVA BUSIGT

2011-04-21 @ 04:37:43 NYTT I GARDEROBEN
Idag var jag busig. Jag köpte kläääääder. Fast jag inte borde. Men vad fasen. Jag har slutat göra mina läxor och sånt, leva busigt liksom!

animated gif makeranimated gif maker
Leggingsen.

animated gif makeranimated gif maker
Shortsen och linnet. 
create avatarcreate avatar
Tröjan och samma shorts igen.


make avatarmake avatar
Kjolen som är mitt ångestköp. Jag velade och velade, för när använder man en långkjol? Men åh, jag kollar på den, och den är så fiiiin! 


animated gif makeranimated gif maker
Jumpsuit och kofta.


make avatarmake avatar
Kjolen.

BRA DAG IDAG!! Ska klippa mig på lördag med (!!!) alltså ni känner inte mig men jag klipper mig typ en gång vart annat år så det här är stooooort!

ARTONDE APRIL

2011-04-19 @ 04:44:04 EVERYDAY
Alltså, nu är jag klar med heavytalk, så jag ska visa er vad jag såg när jag gick ut i morse. Ingen vacker syn.


Alltså vad fan Michigan liksom. APRIL!?

LÄSKIGA SAKER OM PAPPOR I HIMMLEN.

2011-04-19 @ 00:22:00 EVERYDAY
Idag fick jag ett mail. Ett mail från en tjej som förlorat sin pappa, precis som jag. På samma sätt. Hon hade förlorat sin pappa till självmord, precis som jag. Limjen för vad man får skriva på internet är så hårfin och tunn, och jag aktar mig så himla duktigt för att aldrig skriva för mycket, aldrig skriva det där som kommer såra mig själv eller mina nära, men idag, idag känner jag mig skyldig att skriva, för om jag kan hjälpa andra genom det jag gick igenom, då hade min pappa varit stolt över mig. Min älskade pappa hade varit stolt. 


Frågan jag fick var, hur klarar man sig igenom det? Hur gör man? Hur orkar man gå upp på morgonen och kolla på sig själv och lyckas tänka att man är något annat än ett halvt föräldralös misslyckande? Det är jättesvårt. För mig var det så svårt att identifiera mig med något annat än det faktum att jag var (och är med för den delen) tjejen utan pappa. Men det går över. Jag lovar, det gör det. 

Först räknade jag timmarna. För fem timmar sedan slog min pappas hjärta, för sju timmar sedan andades min pappa och för tolv timmar sedan fanns min pappa på jorden. Sen är det dagar. Två dagar, fyra dagar och till slut sex dagar. Sen kommer den där fredagen. Det är fredag och klockan är kvar över tre på eftermiddagen och det är exakt sju dagar sedan min pappa dog. Det är 169 timmar sedan min pappas hjärta slutade slå. Men det varar bara i en minut, sedan är det inte exakt en vecka sedan. 

Efter det började jag räkna månader, en två och sedan tre månader sen. När han hade varit borta i sex månader var jag så upptagen hela dagen att jag inte reflekterade över att det var ett halvår. Just då, den 12:e mars 2009 mådde jag inte dåligt. Men den 13:e, då mådde jag inte bra alls. Jag hade glömt min pappas halvårsdag! Betyder det att jag inte älskar honom? Inte alls. Det betyer bara att jag hade blivit stark nog att ta tag i mig själv, det kan jag vara efterklok att säga nu. Det betyder att livet går vidare. 

För mig är det år. Jag räknar år. 2 år. Fast idag, idag när jag skriver om det, då räknar jag ut att det är 2 år, 7 månader, 6 dagar, tre timmar och sju minuter sedan min pappa lämnade jorden. Och det gör mig ledsen, precis som det gör mig glad. Jag reflekterar inte över tiden kvart över tre på eftermiddagen längre, för det är så länge sedan nu. Jag reflerkterar över den 12:e september, för det är årsdagen, men helt ärligt, dagar är inte så viktiga längre, för jag älskar min pappa, och jag vet att han älskar mig, och det är värt någonting. Kvar över tre är inte värt någonting alls i jämförelse, och det är det viktiga. 

Poängen är, att idag är det jobbigt, idag räknar du dagarna, men om två år, 7 månader, 6 dagar, tre timmar och sju minuter kommer du inte göra det mera. Var ledsen nu, var ledsen idag och imorgon är det en ny dag. Du kan inte förändra det som hänt, men du kan ändra på det som kommer. Du kan växa eller krympa. Jag valde att växa, och det är det bästa val jag gjort i mitt liv.

Om jag lämnar dig medans du ännu finns här...
Vet att jag lever vidare och vibrerar i annorlunda takt
bakom en tunn slöja du inte kan se igenom.
Du kommer inte att se mig. Så du måste lita på mig.
Jag väntar tills den gång då vi åter tillsammans svävar i skyn
- båda medvetna om varandra.
Tills dess, lev ditt liv i fullaste mått.
Och när du behöver mig, viska bara mitt namn i ditt hjärta.
jag kommer att finnas där

Älskade pappa ♥


TODAY IS THE DAY

2011-04-16 @ 22:14:40 EVERYDAY
Jag började städa för att jag inte kunde hitta min lilla väska med mina allergimediciner (Panik! Jag har ju massa katter så jag äter rätt mycket allergimedicin) och mina linser i (mer panik! Måste ha dom på måndag när jag ska till optikern) men till slut hittade jag den, långt innan jag var klar med städningen:

Älskade lilla sak med viktiga saker i!

Och när jag kom på att jag hade den och inte behövde städa mer gjorde jag något viktigare:

Regnbåge! (Grått är förvisso inte i regnbågen men här mobbar vi ingen!)

TODAY!

2011-04-16 @ 19:41:09 EVERYDAY
Alltså. Min vecka har varit sinnessjukt stressig. Tennis till klockan nio varje dag och sen läxor och vänner och så var det den veckan. Jag vet att ni älskar mig för att jag delar med mig. Jag hade tre tennismatcher, förlorade alla tre men så får det vara. Jag tog inte farligt många bilder, men det här är veckans skörd:
VIDEOBLOGG!

2011-04-15 @ 03:33:23 VIDEOBLOGGAR
EIGHT MONTHS IS REALLY NOT THAT MUCH, IS IT?

2011-04-13 @ 23:36:05 EVERYDAY
Insåg precis att det är onsdagen den 13:e april. Det betyder inte att du har massa otur idag utan att Felicias rumpa har varit på andra sidan pölen i åtta månader. Det har ju restwn också varit för den delen... Jag blev precis klar med min tennispractice och nu sitter jag och väntar på min värdmor, SOM KOMMER. OM 2,5 TIMMAR!! Aaah. Krockade med tiderna, så då får man väntaaa. Inte så kul, men det funkar. Solen skiner, så jag fortsätter le. Det tycker jag att du också ska göra!

TENNIS!

2011-04-13 @ 03:32:59 EVERYDAY
Spelade min andra tennismatch idag och förlorade... Men, upp med hakan och se framåt. Så dåligt gick det inte (8-4) när vi mötte dom bästa i vår division och vi är tvåa... från botten! Här är i alla fall lite bilder:


Min dubbelpartner Kerry!


Tennisracket och min hus på lite för nära håll... (;


Tennisbanor!

BORTA ÄR HIMLA BRA MEN HEMMA KOMMER ALLTID VARA BÄST

2011-04-11 @ 04:24:59 FLORIDA 2011
Nu är jag hemma igen! Jag lyckades ta sönder skärmen på min kamera som en riktig klantskalle, så jag liksom tappade lusten att fota med min systemis (♥). Den fungerar fortfarande, men jag kan inte se bilderna jag tagit, och eftersom jag inte är kung på fotografi kan jag inte fota manuellt utan att se mina bilder, och AUTO är ju inte lika roligt...

I alla fall så har jag tagit lite bilder med min fellytone, so, for yours truly:


Drake i polen! 


Stranden!


Cabanna på stranden!


Stingrockor jättenära ytan!


Ser ni ekorren?


Jätteödlan ser ni nog i alla fall (;


Lite rolig sak att hitta på stranden, den sköljdes upp med högvattnet när jag tog en promenad.


Jag vet inte vad de heter, på svenska eller engelska, men dom skyddar alla husen mot flodvågor och högvatten och massa saker!


HEJ!


Värdpapa!


Många fiskar!(!!!)


F-L-O-R-I-D-A-!


Så här varmt var det när jag kom hem!


Har ni någonsin undrat hur Palm Beach ser ut från luften? Nu vet ni!


Jag soltatuerade mig i flygplanet.


Jag jobbade hårt på detta underverk till sandslott, och så får jag den minen på bilden! (Försvarar mig med att högvattnet var kallt! Vattentemeraturen låg på 25 grader, men när högvattnet kom var det bara typ 19...!)

BABABBABAA DET ÄR TISDAG IDAG!

2011-04-05 @ 14:57:03 FLORIDA 2011
Hola amigos! What's up i Sverige? I amerika sken somen på riktigt duktigt i söndags och igår. Det betyder att den här chican (jag) mer liknar en överkokt kräfta än en solbränd svenska. Seriöst, igår när jag vaknade började jag sjunga Rudolf med röda mulen utan att tänka på det... (Fast på enegelska! Rudolf the rednose reindeer! Utbytispoäng till mig!!) Jag tror inte det är ett bra teclen så jag lät huden vila igår även att det var perfekt solaväder. Idag tänkte jag i alla fall vara back on track, men guess what? Mulet. Nu ska jag kila tillbaka till mitt riktigt liv, jag ville bara att Anna skulle ha något att läsa i alla fall en av dom tre gångerna om dagen hon går in här! Puss!

HELLO FRIENDS!

2011-04-03 @ 03:26:35 FLORIDA 2011
Idag är det 80 dagar tills jag måste lämna mitt älskade USA och flyga tillbaka till Sverige... Internet funkar inte längre, så jag bloggar från min fellytone = inga bilder = ledsen Felicia = ledsna läsare ): Anyway, idag har jag solbadat som tusan och har inte ens bränt mig. Awesome! Jag har i princip bara latat mig så det finns inte så mycket mer att säga än att ni har en fantastisk helg!

FRAMME!

2011-04-02 @ 04:06:52 FLORIDA 2011
Nu är vi framme i huset i Florida! Jag ska försöka göra ett litet videoinlägg i dagarna och svara på lite frågor om allt resande. Det är i alla fall riktigt varmt och kvavt! Såå skönt med värme efter det kalla april-vädret i Michigan!


1. Jag och min minsta värdbrolla. 2. Ser ni? Barbent igen!

TENNIS!

2011-04-01 @ 04:11:34 EVERYDAY
Jag spelade ju som sagt min första tennismatch idag och det var... Spännande! Vi spelade ett nationellt set om åtta. Saken med dom seten är att om det står 7-7 går man in i något som heter tie-breaker. När vi gick egenom reglerna sa vår coach att vi inte skulle oroa oss så mycket om det eftersom på vår nivå händer det aldrig. 

Gissa vad som hände? Tiebreaker såklart. 7-7 och vi går in i helt nya regler. Så förvirrande! Det slutade i alla fall med att jag och min dubbelpartner gick därifrån med vår första seger i handen. 7-5 i tiebreakern och den jämnaste matchen som spelades, och den längtsta! Matchen varade i nästan två timmar!

Jag är i alla fall trött som stryk, åker ner till Florida imorgon eftermiddag. Ni vet ju redan att internet där nere inte är superbra, men jag ska göra mitt bästa. Nu ska min dator få hoppa ner i min resväska, vi hörs när vi hörs!


Hej kompisar! Du har landat hos aicilef! Den här bloggen drivs av två allra bästa kompisar, Felicia och Nathalie! Vi är ute på vårt livs äventyr och ska under de kommande månaderna leva ur en ryggsäck på resande fot, någonstans mellan Oceanien och Asien! Vi är såklart orimligt pepp på detta och ser fram emot att dela vår resa med er! Välkomna till aicilefs!

ps. Tidigare har bloggen drivits av endast Felicia, i arkivet kan ni läsa om hennes utbytesår i USA (2010/2011) och allt däromkring!